Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel

BAD JOKER´S CREAM - 2. část - Máme v rukávu čtyři esa

Vydáno: 01.08.2015 00:00 v sekci Rozhovory - Michaela Petrošová

BAD JOKER´S CREAM - ,,Máme v rukávu čtyři esa. Jmenují se Jester, Stacee, Tommy a Dave.“ (2. část)

Pokračování rozhovoru: odkaz z minulého týdne.

Glamový styl, kterému se věnujete je mimo sex, také hodně o drogách. Jestere, co ty a užívání takovýchto látek? Okoštoval už jsi někdy něco ,,dobrého“, nebo se raději striktně držíš whisky?
Kotě, strašně rád koštuju něco nového, jde-li o sex a drogy, tak tam obzvlášť. Na perník chodím k mojí tetě. Ta peče ten nejlepší na světě, moje babička zase ty nejlepší koláčky, nadevše miluji houby. A když mlíko, tak jedině polotučné z tetrapaku.

V kapele ESCAPE jsi byl především jako baskytarista. Zpěv v hlavní roli pro tebe začal až s kapelou BAD JOKER´S CREAM. Co pro tebe znamenala tahle změna? Jak jsi dosáhl sebevědomí zpěváka, který je nonstop sledován diváky?
Když jsem viděl Tommyho projev v ESCAPE, nepřišlo mi zase tak těžké začít zpívat. Navíc už jsem měl dobrou průpravu z hraní v cimbálovce, která je pro mě kolébkou mého muzikantství a se kterou si dodnes moc rád zahraju.

Skládání většiny textů je na tobě. Kam chodíš pro inspiraci a jaké máš důvody k vybraným tématům?
Většina textů zachycuje mé vnitřní pocity a prožitky různých, někdy i nepříjemných situací, do kterých jsem se kdy dostal. Ty ostatní jsou mé sny nebo nenaplněné touhy.

Podílí se na tvůrčím procesu vzniku skladby celá kapela nebo je to záležitost pouze některých z vás? Jak se případně dopracováváte k hotové písni a kdy poznáte, že je hotová?
To máš tak. Když už se po pár hodinách čekání sejdeme všichni na zkušebně, tak je to směska alkoholu, sjetí se deset let prošlými zapálenými voňavými tyčinkami a zbytku pylin od dřeva... V tu chvíli začíná ten správný rock‘n‘roll, kdy vznikají ty největší hity!

Nějakou dobu je již váš playlist stejný, kdy můžeme zase očekávat změnu? Jakým způsobem vlastně určujete seřazení písní?
Playlist je stejný, lidé se mění. Až zůstanou lidé stejní, změníme playlist.

Glam v hudbě u nás v ČR není až tak rozšířený jako v zahraničí. Proč jste se vydali zrovna tímto rockovým žánrem?
Glam u nás chybí. A ruku na srdce, mainsteamová rocková hudba (ano, glam má ambice mainstreamu) tady upadá. Je potřeba ukázat mladým fanynkám, co to znamená mít koule a styl. I přesto, nebo právě proto, že je v legínách. Už se nám přejídá koukat na týpky, kteří se při hraní tváří jako při konání ranní stolice. Chce to testosteron, vyplazený jazyk a pořádný double penetration!

Co si myslíte, že je po hudební stránce vašim esem v rukávu oproti jiným kapelám?
Ty esa jsou čtyři. Jmenují se Jester, Stacee, Tommy a Dave.

Na začátku června jste si podruhé zahráli na Kamenité open fest, kde jste opět hráli mezi prvními vystupujícími. Dle mých informací jste oproti následujícím pár kapelám měli v publiku docela podporu. Přijde mi tedy na škodu, že jste hráli tak brzy. Pokud se zúčastníte dalšího ročníku, můžeme čekat nějaký lepší čas než v poledním horku?
Na tuto otázku vám odpoví náš tourmanager Fanda Kocourek.

Jak byste tyto dva ročníky porovnali? Hrálo se vám letos lépe?
Na obou ročnících byla super atmosféra. Letos bylo součástí stage sexy mollo, které jsme si parádně vychutnali.

Někteří z vás se na akci jak minule tak letos zdrželi do pozdních večerních hodin. Odnesli jste si nějaké zajímavé zážitky? Jaký je to pocit si dopoledne zahrát na podiu a odpoledne stát pod ním třeba jako fanoušek jiné kapely?
Nejlepší pocit je dopoledne hrát a odpoledne utíkat před manželkami zrovna hrajících kapel.

Frýdek-Místek je vaší domovinou a již několik ročníků vás můžeme vidět na Sweetsen festu. Popište nám, jaké jsou plusy a mínusy každoročního hraní na stejné akci?
Na Svícnu jsme jako doma a i doma je potřeba udělat na poklidném multikulti festivalu pořádný rock‘n‘roll. Těší nás každé pozvání na tento charitativní fest a zároveň máme radost, že svou show přispíváme na dobrou věc. Už teď se těšíme na další ročník.

Na posledních pár akcích jste svou show obohatili o tři povedené bannery. Za bubeníkem visí logo s názvem a po stranách stage máte (po dvou samostatně) celkem čtyři odlišné karty. Co mají tyhle konkrétní karty znázorňovat a který grafik stojí za celým dílem?
Každá karta znázorňuje naší osobnost, kterou nám Velkej J. přisoudil. Tímto děkuje grafikovi Jindrovi Vrágovi za trefné zpracování, jak loga, tak i jednotlivých symbolů.

Jako vůbec první česká glam-rocková kapela jste si letos zahráli na jednom z největším festivalu v Evropě a to Masters of rock. Jaký to byl pro vás zážitek a jak jste byli velkým publikem přijati?
Letošní ročník MoR byl ve znamení Jesterových koulí a jen tak někdo na nás nezapomene. Lidí nás přijali úžasně.

Stacee a Dave, vy jste si zahráli rovnou dvakrát. V sobotu s česko-italskou kapelou CPT. MENDESS & ROCK’N‘ROLL ARMY. Jak byste tato dvě vystoupení porovnali?
Obě vystoupení byly naprosto skvělé! Podpora fanoušků na MoR je opravdu jedinečná. Ale rozhodně bych nesrovnával. CPT. MENDESS a jeho skoro dvacetiletý rock’n‘rollový náskok prostě jde cítit...

Máte za sebou asi dva roky společného koncertování. Na kterou akci vzpomínáte nejraději a proč?
Jednoznačně Oktober Fest v Ostravě. Pro nás to bylo velké překvapení, stejně jako pro lidi. Podpisů na kozy fanynek padlo opravdu hodně!

Pojďme si trochu zavzpomínat na vaši úplně první show. Kde to vlastně bylo? Jaký byl průběh a jak se na své tehdejší výkony díváte dnes?
Na naši první akci v Sokolíku ve F-M vzpomínáme v dobrém. Jedním z našich prvních fanoušků byl právě náš budoucí (současný) basák Tommy. Podle něj byla akce skvělá, takže na ni taky tak vzpomínáme.

Od prvních songů jste se určitě posunuli dále, třeba takový „Rocketroll“ je dnes docela jiný než kdysi. Zajímalo by mne, jak se podle vás hudba stylově měnila a kam až byste se po hudební stránce chtěli dostat?
Naše hudba je jako kvalitní víno. Zraje a sílí... Jeden z vrcholů pro nás bude, až nás začnou coverovat popové zpěvačky.

Minulý rok jste pokřtili ve Frýdku-Místku své první EP s názvem „First Cream“. Myslím si, že název alba je hodně povedený. Kdo jej vymyslel nebo jak jste se k němu dopracovali?
Byl to takový první výron semene Velkého J., který samozřejmě vymyslel i název, když ho vložil Tommymu do hlavy. A jaký byl tvůj první orgasmus?

Pro změnu trochu nakoukněme do budoucnosti. Zpíváte anglicky, tudíž předpokládám, že se nechcete držet pouze v ČR. Jaký je směr vaší cesty než se dostanete k cílenému bodu na mapě?
Jedním z našich největších cílů je dostat se na místo, kde to celé vzniklo. Klub "Whisky A Go Go" v L.A. Pak se uvidí, kterým směrem nás Velký J. nasměruje.

Spoustu kapel i lidí samotných, kteří vycestovali do zahraničí, už se jen tak nechtějí vrátit. Což je docela pochopitelné. Pokud se vám v zahraničí podaří uchytit, myslíte, že budete mít zájem se rádi vracet do Česka nebo se zde jen z povinnosti otočíte a frnknete zpět za hranice?
Je to smutné, ale je to tak. Většina anglicky hrajících kapel musí vycestovat, pokud chce něčeho dosáhnout. Ale v Česku jsme doma a na domov se nezapomíná.

Takové Evropské či světové turné také znamená trávit většinu času pořád se stejnými lidmi. Přemýšleli jste o tom, že přijde třeba taková ponorka? Máte plán jak se s tímto vyrovnat?
Jedinou ponorku mezi námi zatím dělal jen jeden bývalý člen kapely, každopádně by taková půlroční tour byla velký záhul, ale určitě by nás to ještě více spojilo. Už v minulosti jsme si vjížděli do vlasů. Dva z nás si dokonce dali do držky, ale vždycky jsme i přesto táhli za jeden provaz. To k tomu prostě patří.

Určitě znáte knihu MÖTLEY CRÜE nebo alespoň její části. Dokážete si představit, že byste jeli turné stejným způsobem a později třeba zážitky také sepsali?
Životní styl MÖTLEY CRÜE by nás určitě hodně rychle zabil, třeba takový "Spaghetti Incident" bychom zažili neradi. Kdyby už k něčemu takovému došlo, klidně po tomto zážitku necháme pojmenovat CD kapely SWEET LEOPARD.

Co vás jako kapelu tedy čeká v následující blízké době? Můžeme se těšit třeba na nějaké CD nebo DVD?
Velkej J. nám konečně seslal posledního člena kapely, za což mu děkujeme a dlouhohrající placka je na té správné cestě. Ochutnávkou bude brzo zveřejněný singl "All You Are The Best".

Diskografie:
2014 - First Cream

Sestava:  Jester Sparks – zpěv, Stacee Roxx – elektrická a akustická kytara/vokály, Tommy Ace – basová kytara/vokály, Dave J. – bicí

 

Web:
www.bandzone.cz/badjokers
www.facebook.com/BadJokersCream

BAD JOKER´S CREAM - 2. část - Máme v rukávu čtyři esa
 



DOPORUČENÉ ČLÁNKY
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále