Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel

BAD JOKER´S CREAM - Máme v rukávu čtyři esa (1.)

Vydáno: 25.07.2015 00:00 v sekci Rozhovory - Michaela Petrošová

BAD JOKER´S CREAM - ,,Máme v rukávu čtyři esa. Jmenují se Jester, Stacee, Tommy a Dave.“ (1. část)

Přestože si banda glam-rockerů z Frýdku-Místku občas vjíždí do vlasů, přičemž už si dva z nich po tlamě dokonce dali, stále táhne za jeden provaz a to s tím, že jedním z jejích největších cílů je dostat se do klubu Whisky A Go Go v L.A. Tvrdí, že mají hudbu jako kvalitní víno, které zraje a sílí… Třeba se tak jednou dočkají doby, kdy jejich songy budou předělávat popové zpěvačky.

Působíte na mne, že nemáte jasně rozdělné role a trochu tápu, kdo je vlastně u vás frontmanem. Je možné, že se snažíte, abyste byli v popředí všichni, nebo je přece jen někdo z vás hlava rodiny? Případně, co taková zodpovědnost jednotlivce obnáší?

Frontman? Jak se to vezme... Tenhle pojem je, obzvlášť u nás v ČR, často mylně vykládán, protože frontman automaticky neznamená zpěvák. Jester je hlavní ksicht kapely a je nejvíce vidět. Je to Glam! Takže jsme všichni sexy. Hlavní motor skupiny je jinak Stacee.

Dave, ty jsi nejmladší člen kapely, který zatím studuje. Jak se ti daří běhat mezi školou a kapelou?

No, není to zrovna jednoduché. V poslední době jsem na to taky málem pěkně dojel... V srpnu dojdu do školy za pány učiteli, hodím s nimi chlapskou řeč a bude to v cajku.

Zatím nejsi plnoletý a většinu zodpovědnosti mají za tebe rodiče. Jaký mají postoj ke tvé kapele? Chodí raději na akce nebo třídní schůzky?

V tomhle mám největší štěstí na světě! Mám plnou podporu v tom, co dělám ze strany své rodiny. Je paráda vidět v kotli pod podiem svého tátu nebo ségru, jak paří.

Krom toho, že jsi mladičký, tak jsi mezi zaběhnutými kluky celkem nováčkem. Jak probíhalo začleňování do party a jak se mezi nimi teď cítíš?

Už před BJC jsem účinkoval v některých projektech a kapelách, takže už jsem si na nějaké to hraní sáhl. Ale můžu říct, že z první zkoušky s BJC jsem byl dost nervózní. Vůbec jsem je neznal a z fotek na mne působili jako rockové hvězdy (smích). Nakonec myslím, že jsme si sedli parádně a jsem rád, že mě vzali mezi sebe.

Mít rockovou kapelu taky znamená mít spoustu ,,povinností“. Především být v takové, kde je sex, drogy a rock‘n‘roll základem, to jistě nebude jednoduché. Tommy, ty jsi ženatý a myslím, že tak máš trochu vážnější závazek než ostatní kluci. Jak ke tvé práci přistupuje tvá manželka? Podporuje tě, nebo míváte doma po každém koncertě tichou domácnost?

Svůj osobní život se snažím držet v soukromí a odlišovat od toho kapelního, ale je pravda, že někdy je to trochu složité. Závazek to určitě je, ale zatím se mi daří to nějak skloubit, i když to skřípe. Někdy dokonce nevím, komu jsem řekl své ANO, jestli své ženě nebo Staceemu. No, zezadu jsou si trochu podobní, takže hlavně nesmí být tma, pak to bude v pohodě (smích). Tichou domácnost někdy mám, ale ne vždy kvůli kapele. Každopádně žiju oba životy na max a užívám si je.

              

Fanynkám se občas muž jen tak neubrání. Některé slečny totiž nemají zábrany a tvrdě si jdou za tím, co chtějí. Není zas takový problém se někdy do opravdu peprné chvíle dostat. Jak s takovou situací nakládáš? Pokud ženy odmítáš, máš nějakou taktiku, jak neurazit a úspěšně odejít?

Víš, držím se blízko Jestera a hlavně ho nechávám mluvit, ony pak rády odejdou. Pokud není poblíž, tak si povídáme, pozvu ji na drink a ten piju levou rukou. Pokud to nezabere, tak by to mohl zachránit třeba sex ve třech, ale k téhle situaci ještě nedošlo. Nejúčinnější a nejstylovější způsob ale tkví ve velkém množství alkoholu. Ten nikdy nezklame.

Již jsem zmínila, že nejsi svobodný. Ty jediný máš, mimo té kapelní, taky svou rodinu a malého kluka. Jde vůbec tyhle dvě odlišné radosti úspěšně propojit?

Už to dělám dva roky a zatím to jde. Navíc není nic lepšího než přijít po koncertě domů, do úplně jiného prostředí. Taky v tom mám oproti klukům náskok. Já už takhle žiju, oni se to jednou možná budou muset naučit taky. A co se týče dětí, tak si vždy vybavím fotku z knihy Dirt (biografie MÖTLEY CRÜE), na které je Nikki Sixx s dětma. Ten jeho láskyplný pohled mluví za vše. A to je Nikky jiný kanón.

Stacee a Jestere, dostalo se ke mne, že jste si nedávno udělali výlet do zahraničí na show jedné z vašich ,,vzorových“ kapel a to STEEL PANTHER. Byla tahle akce pro vaši kapelu něčím inspirativní?

Celý den byl velice zajímavý, na programu toho bylo víc než jen výlet na STEEL PANTHER do Vídně... Vyjížděli jsme, jak jinak než se zpožděním, hned na dálnici jsem dostal pokutu za rychlost a dokonce jsem lízal... Ono se není čemu divit. Předešlou noc jsme kolem ranních hodin teprve dohrávali koncert. Střapaté vlasy a zbytek rozmazané tužky v očích mluví samy o sobě. Moje snaha situaci zachránit argumentem „máme rockovou kapelu a jsme po koncertě“ spíš jen přilila olej do ohně. Pan policista nás sice zdržel, ale testy na alkohol i drogy byl kupodivu negativní. Rychlost se ale neomlouvá. První zastávku jsme měli v Brně u Gábiny Gunčíkové, která byla na skok doma popovídat si s lidmi o její kariéře. Bylo to hrozně motivující! Teď k těm zmiňovaným STEEL PANTHER... Koncert byl určitě úžasný! Zvenku klub vypadal opravdu skvěle... A inspirace? Asi se vyplácí si vyměnit peníze už u nás v Česku a né na poslední chvílí, jak je našim zvykem...

Stacee, posledních pár koncertů jsi mimo své elektrické kytary začal hrát také na akustickou. Dříve akustiku držel Jester. Co ta náhlá změna, proč už nevidíme s touto kytarou zpěváka?

Jelikož s kytarou vypadám více sexy já! A Jester jako správný chlap nemůže dělat dvě věci najednou.

V obličeji jsi takový nejvíce zženštilý, což se právě ke glamu docela hodí. Jak ses ty osobně dostal k tomuto stylu a jak ses poprvé cítil nalíčený, s nalakovanými nehty a v legínách?

Při pohledu na sebe do zrcadla těsně před koncertem, bych nejradši ojel sám sebe... Takže mi to bylo nejspíš souzeno. Tommy vždy říkává, že zezadu vypadám jako jeho ženská.

Není žádným tajemstvím tvá velká náklonnost k ženám, přičemž ne jeden partner zpozorní, když tě někde se svou přítelkyní potká. Už ses někdy takto dostal do vážného křížku s mužem nějaké slečny? Snažíš se tohle řešit dopředu, nebo když se dostaneš do určitého stavu, tak jsi prostě spontánní?

Říká se, že prej ohnu, co potkám. Kdo má v tu chvíli poznat, čí je to přítelkyně?

Pokračování příští týden…

Diskografie:
2014 - First Cream

Sestava: Jester Sparks – zpěv, Stacee Roxx – elektrická a akustická kytara/vokály, Tommy Ace – basová kytara/vokály, Dave J. – bicí

Web:
www.bandzone.cz/badjokers 
https://www.facebook.com/BadJokersCream 


BAD JOKER´S CREAM - Máme v rukávu čtyři esa (1.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále