THE THRILL - Hangin´ On The Rope

Vydáno: 09.09.2015 00:00 - Michal Křížek

THE THRILL

„Hangin´ On The Rope“

VLASTNÍ NÁKLAD - 47:40 

psychedelic/stoner rock  ČR

 

Psychedelický stoner rock k nám dorazil z jihomoravského města Kyjov s cílem „posunout hranice hudebních možností zas o kousek dál“. Alespoň to tvrdí kapela THE THRILL, která se nyní prezentuje se svojí aktuální novinkou „Hangin´ On The Rope“.

 

Vysoké ambice potvrzuje celková náročnost desky. Skladby se (až na jednu výjimku) pohybují kolem desetiminutové hranice a do paměti se vryjí až po několika trpělivých posleších. THE THRILL v cestě za úspěch používají typický „stonerový“ zvuk, který je umocněn důrazným a osobitým vokálem a dle svého označení i špetkou psychedelie. Výsledkem je velmi vyspělý, vyvážený a odvážný materiál, který se neřídí zaběhlými pravidly a naopak jde svojí vlastní cestou. Kapelu bych si tak docela živě představil ve večerních hodinách nějakého „undergroundového“ festivalu, kde by se nádherně vyjímala jak její naléhavost, tak i působivá atmosféra. Příkladem budiž skladba „As Dead As Stone“, která se nikam moc nežene a svoji celistvostí a těžkopádností doléhá na posluchačovu psychiku. Z řady malinko vybočuje jen pětiminutová píseň „I Can Beat The Way To Dawn“, jež sice neztrácí nic ze své žánrové orientace, za to ale má přímočařejší a o trochu svižnější přístup.    

 

THE THRILL jsi jdou za svým cílem a mají stále co nabídnout. Zatím sice nepředstavují v rámci naší scény vyloženě senzaci, nakročeno ale už dávno mají více než dobře.

 

Hodnocení: 4,5/6

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení