NASTY RATZ se znovu ozývají

Vydáno: 02.12.2015 17:00 - Pavla Smoláková

Již dlouho očekávané debutové album vydávají NASTY RATZ a máte se na co těšit! Pražská kapela se zrodila roku 2012, hrající glam/hair metal. Co se v nich ukrývá a co nám chtějí říct?
 


 

 

 



NASTY RATZ

First Bite

Sleaszy Rider Records - 36:39

Hair metal/ Praha

Banda pražských kluků vydala opravdu to nejlepší, co se v nich ukrývá. Zpěvák Jake Widow se od EP“ I Don’t Wanna Care“ zlepšil ve zpěvu snad o 100%. Ale postupně. Obal alba? Kapku dekadentní a přiznejme si, nechutný. U desky je pak důležitá syrovost, kterou do toho kluci dávají.

Album má deset songů, přičemž nedávno vyšel druhý singl „Made Of Steel“. Klobouk dolů u Widova. Prvotřídní výkon za výšky, které se tam objevují. Uvidíme na koncertech, jak si to bude dávat.


Třetí skladba je „I Don’t Wanna Care“, kterou už jsme si mohli poslechnout z již zmiňovaného EP. Rikkimu Wildovi (bicí) song sedí, ale to bychom mohli psát snad u každé písničky z "First Bite". Právě ta zmíněná syrovost je u bicích asi nejznatelnější. Evokuje to hudbu americkou hudbu osmdesátých let. Trochu až komické je, že člověk, který zpívá v jedné sloce „I don't wanna care“ hned v dalším textu svou tezi plně vyvrátí („Now, I see your lies,should I kill you?“).

Ve čtvrté skladbě, „Morning Dreams Come True“ se kluci trochu uklidnili a zvolnili tempo. Ukázali, že umí hrát i pomalejší věci. Song vyvolává zimní náladu, taková pohodovka.

To je na tomhle albu totální pecka, „Sharise“. Koho by nejímala představa - ležet v lese, do uší si pouštět „Sharise“ a je jedno, kde a s kým být a proč. Klidovka téměř na závěr.

Jestli hledáte kvalitní hudbu s odleskem 80.let, rozhodně vám nesmí chybět tohle CD ve sbírce, věřte mi. 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení