Voxelům parťák Pokáč v klipu Vymlácený entry vzpomíná na počítačové začátky

Vydáno: 24.11.2015 18:25 - Petr Adámek

Chlapík, který si říká Pokáč, je známý především díky svojí spolupráci s písničkářem Voxelem. Méně se už ví, že je sám písničkářem. Momentálně má venku nový klip "Vymlácený entry".
Svůj styl Pokáč sebeironicky charakterizuje jako "nepovedený pokus o folk, případně nezdařený pokus o hudbu". Jeho dosavadní tvorba potvrzuje, že jde jednoznačně o nadsázku. Předsvědčit se můžete zhlédnutím jeho nového klipu "Vymlácený Entry".

V novém klipu si s Pokáčem zahráli jeho hudební souputníci a kamarádi Voxel, Xindl X, dvojice Light & Love, Thom Artway, Kateřina Marie Tichá nebo youtuber Nejfake. "Písnička Vymlácený Entry je takové veselé a zároveň nostalgické vzpomínání na počítačové začátky mojí generace - hry Prince of Persia, Doom 2, neskutečně pomalý internet... Hudbu i text jsem dělal já, nahrával jsem u Johnyho Balcárka z Light & Love, který zároveň skladbu produkoval. Scénář pro klip jsem si napsal sám. Je to taková krátká story o partě lidí, která má ve finále trochu WTF pointu..." říká k písni a klipu Pokáč.
Pokáč, vlastním jménem Jan Pokorný, dosud vydal pouze demonahrávky, nicméně všechny si našly své příznivce. Např. k písničce "Pohádka" někdo vytvořil minecraft klip, který teď má přes 700.000 views. Koncertuje sám s kytarou. Několikrát si ho za předskokana vybral Tomáš Klus, s Voxelem odjel jedno z jeho turné jako host.

Pokáč - Vymlácený entry



Zde se můžete podívat na klip: https://www.youtube.com/watch?v=s_UAFNoAd4Q .

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení