Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
LILI VILIT rozhovor 2015

LILI VILIT – Supergroup pomalu útočí na naše slechy

Vydáno: 11.12.2015 15:00 v sekci Rozhovory - Pavla Smoláková

Kapela se skládá ze členů part jako KOBLÍŽC!, SEGMENT nebo HENYCH 666. Konečná formace se ztvárnila v létě 2015 a tvoří ji Viktor Holomek, Lukáš Netík, Jerry Hýsek a Dalo Sivev.


Kapela se skládá ze členů part jako KOBLÍŽC!, SEGMENT nebo HENYCH 666. Konečná formace se ztvárnila v létě 2015 a tvoří ji Viktor Holomek, Lukáš Netík, Jerry Hýsek a Dalo Sivev.

Vezmeme to pěkně od začátku. Většina lidí zná Viktora a Jerryho ze SEGMENTU, Dala z BAD JOKER’S CREAM a Lukyho z HENYCH 666. Jak jste se dali dohromady?

Po rozpadu SEGMENTU se Viktor a Jerry bavili o tom, že by mohli založit novou bandu. Protáhlo se to kvůli stěhování do Prahy, ale po roce a půl se to podařilo. Luki zareagoval na inzerát na Facebooku, jelikož nás sledoval coby fanoušek SEGMENTU. Dalo se v podstatě vyskytl taky díky Facebooku. Mohli bychom se jmenovat THEFACEBOOK'S LILI VILIT.

Co vás přimělo k tomu opustit váš stávající band?

Výborně to fungovalo, šlapalo, mělo to potenciál a úspěch byl velký. Rozhodli jsme se, že tohle nechceme a chceme zůstat underground.

Co vám dala vaše minulá zkušenost a co vám naopak vzala?

Dala nám toho spoustu, hlavně nás naučila hrát a skládat. Nikomu z žádných dřívějších projektů nic nevzal.

Jerry: Já na SEGMENT budu vzpomínat jen v dobrém, bylo to krásné období, o kterém nemůžu říct nic špatného.

Abychom se nebavili jen o tom, co bylo… Povězte mi, jaký vlastně hrajete styl? Někde jsem četla rock'n'roll, rock, jinde zase nu-metal. Jak to je?

To je právě ono. Škatulek je tolik, že se vlastně není kam zařadit a proto hrajeme styl „hudba". Když se ráno vzbudíme a budeme chtít složit hip-hopový song s prvkem kanadského golfu, tak ho prostě uděláme.

Máte za sebou už pár koncertů, kde se vám zatím hrálo nejlépe?

Nejde o to, kde hraješ, ale kdo na tebe přijde. Na nás chodí fajn lidi, kdybychom hráli na skládce toxického odpadu a měli tam své „zářící“ fanoušky, bude to super… Asi. Nebo ne?

Máte zatím venku jeden klip a dva singly. To je docela dost na to, jak dlouho spolu fungujete. Co dál? Plánujete EP, CD, další klip?

Ano, jeden klip "Heartbeat" a dva singly "Heartbeat" a "Separated". Co dál? Určitě chceme v blízké době nahrát další tři singly a na jeden z nich natočit videoklip.

 

Hrajete raději v klubu nebo na fesťácích?

V klubu bývá problém se zvukem, protože jsme moc hlasití. Na fesťácích je zase problém s tím, že má Jerry moc krátký kabel, takže jsme v háji.

Luki: Ale v závěru je jedno kde hraješ, ale důležité pro koho hraješ.

Co znamená LILI VILIT?

"Lili Vilit" znamená jméno kapely, nic hlubšího za tím není. Jsme dost povrchní kluci.

Jak pohlížíte na takové soutěže jako SuperStar a Hlas ČeskoSlovenska? Když vezmu v úvahu, že dva z vašich členu si prošli talentovými soutěžemi...

Co si budeme povídat, je to výroba rychlokvašek. Ty soutěže nejsou myšleny tak, aby pomohly jednotlivcům, ale aby televizím krátkodobě zvýšily sledovanost. Víme, o čem mluvíme, byli jsme součástí dvou takových soutěží. Sice nemůžeme říct, že by nám to nic nedalo, ale určitě si na tom člověk nemůže zakládat.

Láká vás spíš tuzemská hudební scéna, nebo chcete ven?

Na to máme hudební odpověď: HELLOWEEN, song "I Want Out"…Rádi bychom byli česká kapela, která by kvalitně reprezentovala naši zemi v zahraničí.

Čeho byste v muzice chtěli dosáhnout? Např. vaši kolegové z BAD JOKER’S CREAM chtěli dělat předkapelu W.A.S.P., když tu ta možnost byla.

Naším cílem je dělat tak dobrou hudbu, aby měla pozitivní a velkou odezvu. Pak už to jde ruku v ruce.

Máte nějaký rituál před tím, než jdete na podium?

Jerry sedí naštvaný v šatně, Viktor jde třikrát na záchod, Luki si lakuje vlasy a Dalo mlátí nonstop do cvičítka.

Co cáš čeká v nejbližší době?

Prosinec strávíme ve zkušebně a studiu dolaďováním repertoáru, show a nahráváním singlů a v lednu budeme součástí Big Bossovy CZECH BLADE TOUR, na dvou koncertech v Hodoníně a v Brně. Pro detailnější informace mrkněte na náš FB profil: Facebook.com/lilivilit.

LILI VILIT mají venku první singl a chystají se na svůj první koncertSestava:

Viktor Holomek - zpěv

Lukáš Netík - kytara

Jerry Hýsek - baskytara

Dalo Sivev - bicí

 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále