POETRY IN TELEGRAMS potvrzují, že v jednoduchosti je síla

Vydáno: 04.01.2016 12:00 - Michal Křížek

Projekt Johnyho Štefečka POETRY IN TELEGRAMS má jednu obrovskou přednost. Má jasný, originální a zřetelný koncept, díky kterému má velkou šanci odlišit se od konkurence a vyčnívat z davu.
POETRY IN TELEGRAMS - The Phases








POETRY IN TELEGRAMS

The Phases

VLASTNÍ NÁKLAD – 14:31

alternativní rock/metal  Slovensko/mezinárodní

Projekt Johnyho Štefečka POETRY IN TELEGRAMS má jednu obrovskou přednost. Má jasný, originální a zřetelný koncept, díky kterému má velkou šanci odlišit se od konkurence a vyčnívat z davu. Vše se zde točí kolem minimalismu, tedy směru, který staví na stručnosti a, jak říká sám autor, na krátkých hudebních telegramech.

V pořadí již druhé EP „The Phases“ na tenhle směr logicky navazuje a opět dokazuje, že v jednoduchosti je obrovská síla, ve které můžeme nacházet neustále nové a zajímavé věci. I když tedy CD obsahuje pouze čtyři skladby, posluchač s nimi může strávit poměrně dost času. Johny přitom často sází třeba jen na jeden hudební nápad. Ten však díky skladatelské šikovnosti a skvělé práci s atmosférou nikdy nevyjde naprázdno. Příkladem budiž skladba „God or Godess“, jejíž základem je úderný riff a chytlavý rytmus. Na cestě za úspěchem navíc stačí skromné nástrojové obsazení, pouze kytara a bicí. V podobném duchu pak pokračují i zbylé tři skladby, akorát s tím rozdílem, že je v nich slyšet snaha prozkoumávat také jiné oblasti. O tom svědčí například elektronický úvod v „The Grand Game“ či hutnější „War Dance“. Ve všech případech je každopádně nutno ocenit precizní Johnyho kytarovou hru, která je technicky přesná a navíc dokonale přizpůsobivá a mnohotvárná (leč nezasahuje do nějakých složitostí), a příjemný nenásilný vokál, který vnáší do hudby lehkost a eleganci. Pochvalu si dále zaslouží slušivý syrový zvuk, o který se jako na prvotině zasloužilo studio zkušeného Rolanda Grapowa.

Videoklip ke sladbě k "Miracles" se na tomhle EP nachází jako bonus
Stejně jako před rokem i letos Johny přesvědčuje o svých nemalých kvalitách. „The Phases“ představuje druhou etapu tohohle projektu a je jasné, že je stejně povedená jako ta první. Otázka se nabízí. Není už ten správný čas vydat regulérní a plnohodnotné album?  


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení