Předsudky vůči cover kapelám

Vydáno: 05.01.2016 12:16 - Pavla Smoláková

Je otázka, co posluchači chtějí. Dobrou muziku, ať už je od kohokoliv nebo to, že je před nimi hvězdný Ozzy Osbourne a je jedno, jak zpívá?
Nedávno jsem byla na akci, kde hráli HAIRY GROUPIES v čele s charismatickou Jackie. I když věřím, že mají úžasnou vlastní tvorbu, zatím mě uchvátily spíše jejich covery, třeba skladeb od BON JOVI, VIXEN nebo CRASHDÏET. Trochu jsem se zamyslela nad tím, jak vlastně bereme cover kapely.
Moc by mě zajímalo, proč u nás jsou coverové kapely odsuzovány, když jinde ve světě je to zcela normální. Například supergroupa z Finska, chlapi z THE LOCAL BAND ve složení Alexi Laiho (CHILDREN OF BODOM), Olli Herman (RECKLESS LOVE), Jussi69 (THE 69EYES) a Archie Cruz (SANTA CRUZ) jsou  docela úspěšní. Jak jinak si chcete vysvětlit, že tři měsíce zpátky navštívili Japonsko, aby tam udělali set při festivalu Loud Park? Běžně hrají hitovky od MÖTLEY CRÜE, VAN HALEN, BON JOVI, POISON, DEF LEPPARD a mnoho dalších. Vždyť je to výhodné. Zahrají od všeho kousek a za výrazně nižší cenu, než třeba samotní DEF LEPPARD.

THE LOCAL BAND - "Sunglasses at Night"


Teď je jen otázka, co posluchači chtějí. Dobrou muziku, ať už je od kohokoliv nebo to, že je před nimi hvězdný Ozzy Osbourne a je jedno, jak zpívá? (Přece jen, po tom, co zemřel Lemmy z MÖTORHEAD si mnozí z nás uvědomili, že nikdo není nesmrtelný a je tolik muzikantů, kteří mají mládí dávno za sebou.)
Co upřednostňujete vy? Skvělé by bylo, kdyby cover kapely zněly stejně, jako jejich idolové, jenže co si budeme nalhávat - to se děje málokdy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení