THE FELLAS si získali publikum Britských HURTS

Vydáno: 28.02.2016 12:10 - Petr Adámek

Pro The Fellas znamenalo předskakování Hurts malý restart. Před pěti lety rozehráli nadějnou partii díky osobitému debutu Robbery Blues, který nadchnul silným materiálem a vypiplaným zvukem a za desku si právem ukousli "akademické“ ocenění v podobě Anděla za Objev roku.
Pro The Fellas znamenalo předskakování Hurts malý restart. Před pěti lety rozehráli nadějnou partii díky osobitému debutu Robbery Blues, který nadchnul silným materiálem a vypiplaným zvukem a za desku si právem ukousli "akademické" ocenění v podobě Anděla za Objev roku. Jenže namísto frontálního útoku přišel naopak útlum a s ním roky stagnace, během nichž se namísto nové hudby propírala spíš změna názvu a osobní problémy kytaristy Gonzalese. Teď se zdá, že se The Týpci konečně nadechují k velkému comebacku.

Co THE FELLAS za poslední roky neopustilo, je jejich vřelost a nestrojená radost. V pražské Malé sportovní hale sice měli jako předskokani žánrově vzdálených Hurts nelehkou pozici, svoji uvolněností a tryskajícím pozitivismem si početné publikum přesto dokázali získat. Stále se projevují jako správňáci, kteří se na stagei snaží zanechat ten nejlepší dojem, zároveň u toho nepůsobí násilně nebo strojeně.

The Fellas

Na letošní rok slibují THE FELLAS nové album a kdy jindy lépe otestovat nový materiál než před několika tisíci páry uší. Skvěle funguje hlavně lehce rapovaná "Now", z které by se mohl vyklubat první velký hit nové nahrávky, šanci na úspěch má i chytlavá skladba "Scarecrow". Veškerý prostor kapela věnovala roztančeným a živějším kouskům. Na jejich další polohu - něhu, na kterou v minulosti zabrnkali hned několikrát, si nejspíš budeme muset počkat až s příchodem celého alba.

Mimo vcelku osobitého žánrového mixu, který oni sami schovávají za výraz akustic-rokenrol, uměli THE FELLAS často zaujmout i vizuální pódiovou prezentací. Dlouhou dobu byla jednotícím prvkem tyrkysová barva, ať už v podobě pásku od kalhot nebo třeba kšand zpěváka Thoma. Takto výrazně sladěni tentokrát kluci nebyli, ovšem aktuální dress code ala "nedbalá elegance" na svém vlastním turné jistojistě opět o něco povýší.

foto: Kryštof Kalina


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení