SIX DEGREES OF SEPARATION vydají 20. června nové album

Vydáno: 30.05.2016 21:13 - Czech Blade

Styl skupiny metal-soulových SIX DEGREES OF SEPARATION, respektive jejich žánrového směřování, je mozaikou seskládanou z mnoha inspirací. Ten dal kapele unikátní tvář, díky které se řadí mezi nejosobitější, jaké lze na domácí metalové scéně najít. A to už dvacet let.

Od vydání zatím posledního alba The Hike & Other Laments již uběhly tři roky, a proto je na čase, aby přišel jeho nástupce. Na konci března letošního roku se SIX DEGREES OF SEPARATION vrátili do Studia Šopa, aby tam zrealizovali novinku. Vzniklo deset skladeb, které dále prozkoumávají hudební svět pro kapelu typický – směsici vyjadřovacích prostředků vypůjčených snad ze všech odnoží metalového žánru, introspektivní testy, specifický vokál a rovnou basu. Dojde ale i na ploužák.

Nahrávka vznikla pod rukama Stani Valáška, který dostal na starost i veškerou postprodukci. Výsledný zvuk je jak ohlédnutím za předchozí tvorbou, tak příslibem věcí příštích. Co se tematického rámce alba týče, zprvu přísně koncepčně psané skladby pod pracovním názvem „Pracovní název“ o veškerou koncepci přišly během pilování ve zkušebně, a tak kolekce nakonec dostala jednoduchý název „Simple“. Ten dokonale odráží jak přístup ke kompozici skladeb, jejich aranže a hudební úroveň, tak i neplánovanou a nakonec přece jen koncepční spojnici, a to tezi, že sebekomplikovanější struktura vždy stojí na jednoduchých základech, a že za sebesložitější životní situací zpravidla stojí jednoduchý pocit, nutkání nebo čin.

O grafickou stránku „Simple“ se stará Igor Botko z běloruské kapely Vein Of Hate. „Simple“ vyjde u MetalGate Records 20. června.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení