PORTA oslaví padesát let

Vydáno: 20.06.2016 23:15 - Czech Blade

Oslava 50. ročníku Porty se uskuteční již tento víkend a folk a country rozezní Lesní divadlo v Řevnicích. Objeví se na ní 30 vítězů minulých ročníků a samozřejmě proběhne i soutěž  o sošku Porty 2016. 

Hosty 1967 - 2015 jsou Spirituál jvintet, Fešáci, Wabi Daněk, Kamelot, Samson Lenk, Pavel Žalman Lohonka, COP, Robert Křesťan, Nezmaři, Epydemye, Zelenáči, Vojta Kiďák Tomáško, New Rangers, Pacifik a mnoho dalších hvězd české folkové scény. Tři dny se bude v Řevnicích zpívat až do ranního kuropění. 

Pro vítěze posledních ročníků je to skvělá příležitost postavit se do jedné řady s bardy naší folkové a country scény. 

V samotné soutěži vystoupí 18 kapel a interpretů, kteří se probojovali do finále Porty z šestnácti oblastních kol v České republice a další dva z řevnického semifinále. Soutěž dává příležitost začínajícím skupinám a je určena především pro žánry folk &country, písničkáře, bluegrass, trampské ale i blues. 

V průběhu několika desetiletí festivalem Porta prošla většina skupin, muzikantů a osobností, kteří dnes reprezentují českou folk & country scénu.

 Letos se budou udělovat i  Zlaté Porty, což je ocenění za přínos v žánru, nebo pro samotný festival Porta.  V minulosti získali Zlaté Porty např. Karel Plíhal, Jarek Nohavica, Wabi Daněk, Spirituál Kvintet, Pacifik a mnoho dalších osobností tohoto žánru. Na Portě se také pokřtí jubilejní CD a DVD Porty a dojde i na krájení padesátiletých dortů. 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení