THE SNUFF: Na Przystanek Woodstock se pečlivě chystáme

Vydáno: 24.06.2016 10:55 - Jaroslav Špulák

Pražská rocková skupina THE SNUFF vystoupí 15. července v 15 hodin odpoledne na hlavní scéně hudebního festivalu Przystanek Woodstock. Ten se uskuteční v polském Kostrzyně 14. až 16. července a každoročně se na něm sejde až milion diváků. O tom, jak těžké bylo se na akci dostat, hovoří kytarista Tomáš Kučera.

Znali a sledovali jste Przystanek Woodstock?

Upřímně řečeno ho ani jeden člen naší kapely neznal. Náš manažer Lukáš Fousek ale přibral k sobě do agentury Marka Rybku, který se stará o zahraniční koncerty. Má také kontakty do Polska a o festivalu nám vyprávěl. Básnil o tom, že je to jeden z nejlepších festivalů na světě a musíme na něm hrát. Zkoušel využít svých vazeb v Polsku, ale nakonec se ukázalo, že jedinou cestou, jak se na festival dostat, je přihlásit se do výběrových kol, takzvaných eliminací, a uspět. To se nám povedlo.

Letos se eliminace poprvé konaly i v Praze, ale vy jste se zúčastnili výběrového kola v Polsku. Proč?

Marko Rybka díky svým vazbám dokázal zařídit, aby se výběrové kolo na menší pódium uskutečnilo v Praze. My ale chtěli hrát na hlavní scéně. Navíc eliminace v Praze pořádala agentura, která spadá pod náš management. Dokážu si představit, že kdybychom uspěli, tak by nás mnozí podezřívali z toho, že to nebylo úplně fér.

Jak se na koncert na Przystanku Woodstock připravujete?

Velice pečlivě, protože to pro nás je důležitý koncert. Připravujeme se nejenom tím, že zkoušíme, ale zabýváme se i tím, jak budeme vypadat na pódiu, jak se na něm budeme pohybovat. Protože budeme hrát odpoledne, nedostane se na světelné nebo pyrotechnické efekty. Snažíme se ale vymyslet něco jiného.

The Snuff - Boxed In


 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení