REPUBLIC OF TWO mají nové album

Vydáno: 19.07.2016 16:14 - Czech Blade

Pražská indie-folková skupina REPUBLIC OF TWO vydává po dvou letech čtvrtou studiovou desku nazvanou Back to the Trees. Album obsahující skladeb vznikalo v průběhu dvou let a liší se od předchozích nahrávek především v aranžích a zvuku, který je celkově plnější a větší prostor dostala i kapela.

„Čím dál tím víc vnímám hluk města, rychlost a všechny ty závislosti na obrazovkách, ke kterým jsme přilepeni po celý den. Tahle deska je pro mě takové vysvobození, návrat k přírodě, která je pro nás velmi důležitá,” říká Jiří Burian.

Název desky se nepřímo odvolává k hudebním vzorům obou muzikantů. „Byli to Beatles, U2 nebo The Smiths. I proto se deska jmenuje Back to the Trees, tedy něco jako zpátky ke kořenům. Toto jsou totiž naše hudební kořeny,“ vysvětluje Mikoláš Růžička.

Na nahrávce se vedle obou protagonistů podíleli i další muzikanti, se kterými kapela odehraje letní koncerty - Štěpán Růžička (basa), Jan Janečka (bicí) a vietnamská zpěvačka Huyen Vi Tranová, která se stala novým koncertním členem kapely.

REPUBLIC OF TWO pokřtí novou desku 28. července na koncertě na Střeleckém ostrově v Praze, kde navíc jako hosté zahrají Lake Malawi a plzeňské duo Teepee.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení