BABADĚD: Veselé písničky na jednoduchých riffech

Vydáno: 25.07.2016 08:05 - Jaroslav Špulák

Před dvěma lety se sešli členové bývalé skupiny Babahed, aby po patnácti letech odehráli vzpomínkový koncert. Zpěvák a kytarista Jaroslav Babor připravil pár nových písniček, vystoupení mělo velmi dobrý ohlas, a tak se muzikanti pojmenovali BABADĚD a pokračovali dál. Během následujících měsíců vznikaly nové skladby, repertoár se měnil a modernizoval a v polovině června vyšlo album „Pekelnej sudí“, první v diskografii „nové“ kapely.

„Je to souhrn veselých písniček, které jsou postaveny na jednoduchých riffech a dobře srozumitelných textech než například na instrumentální dovednosti,“ konstatuje Babor.

Na desce je i písnička „Pijeme pravou“, první nová, která v roce 2014 vznikla pro vzpomínkový koncert. Stal se z ní hit a možná právě i ohlas na ní pobídl formaci k tomu, aby pokračovala.

„Myslím si, že naše nová muzika je modernější. Je to dáno i naším věkem. V dobách kapely Babahed nám bylo pětadvacet, dnes už jsme čtyřicátníci. Je to slyšet jak v textech, tak samozřejmě i po hudební stránce. Navíc jsem potkal producenta Karla Mecnera, který nám ukázal, jak by mohla výsledná nahrávka znít. Moderní zvuk se mi líbil, a tak jsme si plácli,“ říká Babor.

BABADĚD byli původně čtyři. Při nahrávání desky ale dva členové odešli a zbyli jen Babor a baskytarista Petr Butora. Bylo třeba rychle sehnat alespoň bubeníka, což se podařilo. Do kapely přišel sotva osmnáctiletý Michal Plzák. Chlapi nyní poctivě cvičí, aby mohli potěšit své fandy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení