VYPSANÁ FIXA: Nejlepší je náš festival On the Road

Vydáno: 27.07.2016 15:09 - Czech Blade

Skupina VYPSANÁ FIXA žije další festivalové léno. Zpěvák a kytarista Márdi upozorňuje speciálně na tři akce, za kterými kapela stojí. Ta nejbližší se uskuteční 18. srpna na Střeleckém ostrově v Praze.

Jako obvykle je vaše léto ve znamení festivalového hraní. Na jakých festivalech hrajete nejraději?

Máme rádi Rock for People. To je festival, na kterém hrajeme už od našich začátků, a s pořadateli nás pojí kamarádské vazby. Také se nám dobře hraje na Hradech CZ, všechno tam dobře funguje. Ale úplně nejlepší je náš festival On the Road, který pořádáme s kamarády z našeho města.

Kromě zmiňovaných festivalů pořádáte i své akce, které jste nazvali Letní tlení. Můžete nám je trošku představit?

Letos jsme sjednotili tři v rámci jednoho proma pod jeden název. Dvě už existují dlouho, již zmiňovaný festival On the Road, který spolupořádáme na konci srpna už jedenáctým rokem s občanským spolkem Dea Dealbata v Lázních Bohdaneč. Ten už skoro žádné promo nepotřebuje, protože směřuje do kultovní fáze a bude brzy vyprodán. Druhou akcí je malý biofestival našeho bubeníka Pítrse. Ten letos proběhl 24. června v malebné vesničce Vápenný Podol, kde má Pítrs chalupu. Je to naprostý opak obřích akcí a navíc v lokalitě s poetikou z filmu Cesta z města. Třetí akcí je právě Letní tlení, které se uskuteční 18. srpna v Praze na Střeleckém ostrově.

Proč vlastně Letní tlení?

Je to název písně z naší první desky, který koresponduje s dobou, kdy všechny zmiňované akce proběhnou. Kdysi jsme pro tři krizové fáze roku, což jsou jarní únavu, podzimní depresi a zimní spánek, hledali čtvrtou a vymysleli jsme letní tlení. Je vedro, sedíš doma, všichni jsou pryč, potíš se a nikam se ti nechce. Pro tuhle fázi máme několik řešení. Jedním z nich je i akce na Střeleckém ostrově v Praze.

Co vás čeká po skončení letní sezóny?

V říjnu začneme nahrávat novou desku, kterou bychom rádi na začátku roku 2017 vypustili do světa mezi lidi. Těšíme se na to.

 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení