Sázavafest dobře odstartovali SLZA, PETR BENDE i BLUE EFFECT

Vydáno: 05.08.2016 11:07 - Jan Herold

V areálu zámku ve Světlé nad Sázavou začal ve čtvrtek odpoledne šestnáctý ročník tradičního letního Sázavafestu. Je to přehlídka, na které nezní jenom hudba, ale ve velkém stanu čte ze svých knih například Michal Viewegh a vtipkují tam i komici z pořadu Na stojáka. To vše nabízí i letošní program.

Rozprostřen je do tří dnů a ve čtvrtek 4. srpna ho mohli navštívit diváci zadarmo. Pořadatelé zachovali tradici a nabídli především obyvatelům Světlé nad Sázavou, aby přišli, ochutnali festival a případně se na něj v dalších dvou dnech vrátili.

Hlavní hvězdou zahajovacího dne byla skupina SLZA. Ta se po svém hodinovém setu podepisovala mladým fanouškům, a než je všechny „vyřídila“, než se s nimi i vyfotografovala a popovídala si, uběhly dvě hodiny. XIII. STOLETÍ, VLASTA HOTVÁTH či MIRO ŠMAJDA měli mnohem kratší autogramiády.

Tito na festivalu také vystoupili, stejně jako Petr Bende, jenž si ke své kapele na pódium pozval ještě spřátelenou cimbálovku Grajcar. Na menší scéně se představili Jana Koubková, Blue Effect, Eldorado, Jiří Schmitzer a další. V areálu mohly být odhadem čtyři tisíce diváků, počasí bylo skvělé, naprosto letní, a Sázavafest dnes pokračuje druhým dnem.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení