Sázavafest rozjel GRAHAM CANDY a ukončili CHINASKI a NO NAME

Vydáno: 07.08.2016 12:53 - Jaroslav Špulák

Ve čtvrtek byl vstup na letošní šestnáctý ročník multikulturního Sázavafestu zdarma. V pátek a sobotu už se platilo, ale počet diváků oproti čtvrtku stoupl. Nesporně za tím stála skutečnost, že pořadatelé akce, které skončila v neděli nad ránem v zámeckém areálu ve Světlé nad Sázavou, pozvali především české a slovenské hudební jistoty.

A tak hlavně v sobotu přítomní zpívali a jásali na takových účinkujících. Písničky skupin Chinaski a No Name, jejichž koncerty patřily k vrcholným okamžikům celého festivalu, si zpívali skoro všichni. Byl to také jakýsi dárek na závěr, protože třídenní festival je náročná záležitost a v parku bylo občas vidět, že někteří jedinci únavu řeší alkoholem a tím pádem ji vlastně vystavují na odiv.

Největší radostí byl ale na letošním Sázavafestu Novozélanďan Graham Candy (na snímku). Tento v Berlíně usazený umělec, zpěvák, skladatel a textař, vystoupil v pátek večer v pozici, kdy ho málokdo z přítomných znal. Postupně si ale diváky získával na svou stranu a postupně pod pódium přicházeli další a další lidé, až jich byly tisíce. Graham Candy nabídl alternativní pop, smysl pro melodie a zejména specifický výraz a zpěv. Takový, na jaký se jen tak nezapomene. Na místě prodával i své debutové album nazvané Plan A, z něhož zazněla většina písniček.

Koncerty dalších zahraničních hostů, jmenovitě britské dvojice Skye a Ross a německých M.I.N.E., za moc nestály. Dva členové slavné Morcheeby představili utahané písně a elektronická kapela Markuse Meyna, jinak frontmana slavných Camouflage, nepředvedla nic, co by v oblasti spojení elektroniky a popu ještě nikdy neznělo.

V každém případě to byl povedený festival. Diváky nadchli Mig 21, Pavel Callta, Sebastian, Ewa Farna, Petr Kolář, Portless, Jelen, Monkey Business, Xindl X a další, také vcelku dobré počasí, slušné občerstvení a především akce jako taková. Zámecká zahrada ve Světlé nad Sázavou má totiž příjemnou atmosféru, a ta se pod Sázavafest letos podepsala.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení