Trutnoff Open Air Festival nakopl JAKE BUGG

Vydáno: 19.08.2016 09:40 - Jaroslav Špulák

Britský písničkář JAKE BUGG odstartoval ve čtvrtek v podvečer další ročník nejstaršího českého hudebního festivalu Trutnoff Open Air. Koná se v trutnovském areálu Na Bojišti, potrvá až do časných pondělních hodin a přivítá i zajímavé zahraniční hosty.

Jeden z těch největších už na něm vystoupil. Ve čtvrtek v 18.30 hodin, tedy takřka na začátku programu, se představil právě JAKE BUGG. Majitel tří velmi dobrých desek vystoupil v hodinovém bloku a zdůvodnil, proč je zejména na ostrovech tolik oblíbený. Jeho písničky jsou velmi silné, hlas má pevný, interpretace je trochu dylanovská, koncertní prezentace jistá. JAKE BUGG diváky dostal. Přestože jich v době startu jeho setu nebylo v areálu až tak mnoho, během následujících minut se sešli pod pódiem a byli mu zdatnými „spoluhráči“.

Když JAKE BUGG skončil, přišel na scénu šéf festivalu Martin Věchet se svým synem a věnovali mu tričko. Britský skladatel, textař, zpěvák a kytarista, oblečený jinak v obyčejném pruhovaném triku a černých kalhotách, se slušně uklonil, poděkoval a odešel jistě pyšný na to, jak dokázal i festivalové diváky v Trutnově ve finále strhnout.

Ve čtvrtek večer se ještě na hlavní scéně představili Hentai Corpporation, Visací zámek a Monkey Business. V pátek vystoupí mimo jiné Fear Factory a Soulfly, v sobotu Tichá dohoda, Stromboli nebo Orchestr Václava Hybše a v neděli festival uzavřou sety Skunk Anansie a Parov Stelar.

Na snímku JAKE BUGG v Trutnově.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení