Festival Brod 1995 připomněl dvaadvacet let Rock for People

Vydáno: 21.08.2016 16:16 - Jan Herold

Na atletickém stadionu Na Kutilce v Českém Brodu se v sobotu uskutečnil jednodenní festival Brod 1995. Pořádala ho Ameba Production, skupina lidí, kteří mají „na svědomí“ festival Rock for People. Právě o něm přehlídka Brod 1995 z velké části byla.

Rock for People se poprvé uskutečnil 19. srpna 1995 právě Na Kutilce v Českém Brodu. Odehrával se tam až do roku 2006, v roce následujícím se už z prostorových důvodů přestěhoval do Festivalparku v Hradci Králové, kde se koná dodnes.

V letošním roce se odehrál jeho dvaadvacátý ročník, a právě to byl důvod, proč se pořadatelé z Ameby Production rozhodli Brod 1995 opět uspořádat. Poprvé se totiž konal před dvěma lety, kdy jeho starší a slavnější bratr Rock for People slavil dvacetiny. Letos je o dva roky starší, a to bylo třeba také oslavit.

Brod 1995 byl tradiční festival postavený jenom na českých kapelách. Vystoupily ty, které už k festivalu Rock for People mají silný vztah, i ty, které si ho teprve budují. Za ty první MEDVĚD 009, WOHNOUT, PLEXIS, ANETA LANGEROVÁ, MŇÁGA A ŽĎORP, MONKEY BUSINESS nebo SKYLINE. Za ty druhé především MYDY RABYCAD, JELEN nebo WE ON THE MOON.

Přišlo asi dva a půl tisíce diváků a žádná z kapel nezklamala. Největšího ohlasu se dostalo Mňáze a Žďorp, Wohnoutu, Anetě Langerové nebo Migu 21. Večer měl takříkajíc rodinnou atmosféru, což nejenom zaznělo od pořadatelů a moderátora z pódia, ale bylo to na atmosféře akce patrné. Na tomto festivalu se totiž sešli ti, kteří pamatují a psali prehistorii Rock for People.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení