ONDŘEJ SMEYKAL: Zvuk některých nástrojů vypráví kouzelné příběhy

Vydáno: 26.08.2016 12:59 - Czech Blade

V kostele kladrubského kláštera začne dnes v 19 hodin turné nazvané Výprava 2016. Na scéně se při něm setkají hráč na didgeridoo Ondřej Smeykal, hráč na obří gongy Bear Love a hráč na navažské flétny Andrew Begay.

Program koncertů je následující: 26. srpna - Kladruby, 28. srpna - Panenský Týnec, 31. srpna Praha - kostel Na Václavce, 1. září - Hejnice, 2. září - Pacov, 3. září - Kutná Hora, 4. - 6. září - Znojmo, 15. září - Vidov, 16. září  - Starý Bohumín, 17. září  - Fulnek a 18. září - Velké Losiny.Na otázky týkající se akce i programu odpověděl Ondřej Smeykal.

Letos se koná pátý ročník Výpravy. Co si vlastně lze pod tímto pojmem představit?

Výprava není primárně hudební vystoupení. Je to formát, kterému se říká sound journey. Jedná se o práci se zvukem, jsou to takové zvukové abstraktní akvarely.

Každý rok je vaše hudební produkce jiná, nová. Na co se mohou těšit návštěvníci letos?

Nástroje, které sbíráme a každým rokem trochu obměňujeme, vydávají širokospektrální zvukovou paletu. Její účinek násobíme akustikou míst, na nichž se akce konají. Některé nástroje jsou opravdu obří a jejich zvuk vypráví kouzelné příběhy.

Co pro vás osobně Výprava znamená?

Výprava je pro mě sice organizačně náročný projekt, ale jejím působením si vlastně vždy odpočinu a něco nového objevím. Všechny bych rád pozval na Výpravu 2016. Určitě všem přinese nový rozměr akustického zážitku.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení