MADE BY ZERO: Děláme prostě metal

Vydáno: 01.09.2016 14:06 - Jaroslav Špulák

Zpěvák Majk a bubeník Libor vyprávějí v rozhovoru o tom, jak se moravská formace MADE BY ZERO poprala s personálními změnami, jak se chtěla lidem pořádně připomenout a co všechno plánuje. Po změnách v sestavě je totiž prý ta aktuální daleko nejlepší.

Vaše kapela od roku 2009, kdy vznikla, prošla několika klíčovými personálními změnami. Co bylo zpravidla jejich příčinou?

Libor: Ono se těžko určuje, co bylo primárně příčinou odchodů, ale stalo se. My to bereme spíše z toho hlediska, že pokud se to stalo, tak to tak mělo být. Určitě se jednohlasně shodneme, že změny byly vždy k lepšímu a teď jsou MADE BY ZERO v nejsilnější stabilní sestavě plné kluků z plakátů... Vlastně poprvé za celou dobu existence může kapela fungovat tak, jak bychom si představovali. 

Ve vaší hudbě vládne metal, objevují se v něm i prvky metal coru. Jak se sound kapely vlastně vyvíjel?

Libor: Osobně bych až tak neškatulkoval, děláme prostě metal. Sound se vyvíjí společně s kapelou s tím, že chceme hrát poctivý metal bez nějakých elektrokudrlinek a trendových záležitostí. 

Majkl: Jednoduše se snažíme nepodlehnout aktuálním vlivům. Hrajeme to, co se nám líbí a baví nás. Ostatně jak moc nás to baví, lze vidět na našich koncertech.

Je nedávno vydané minialbum Illusion Of Who We Are předzvěstí celého alba? 

Libor: Regulérní album bylo plánováno již před pár lety. Většina nahrávky byla dokonce už hotová, ale různé klacky hozené nám pod nohy nám zabránily dotáhnout vše do zdárného konce. Pak nastaly zmiňované personální rošády. Sestava se ustálila vlastně až poslední rok, všechno si sedlo jak má, a tak jsme se rozhodli tu energii přetavit v nějakou nahrávku. A jestli je předzvěstí celého alba? Ano, ale nechtěl jsem to říct hned. Bylo potřeba nějakou omáčku.

Vaše texty jsou především o vztazích. Neláká vás pustit se do nějakých složitějších témat?

Libor: Myslím, že vztahy jsou dost složité téma. Všeobecným základem všech textů je láska - a ta může být k čemukoliv, komukoliv a jakkoliv, že?

Majkl: Po příchodu do kapely jsem dostal volnou ruku při volbě témat, ale stejně jsem přišel s textem o zlomeném srdci. Pro nás to byl jen další důkaz toho, že jsme si s kluky v kapele sedli ve všem směrech.

Je pravda, že si vašeho zpěváka nějaká slečna spletla se zpěvákem skupiny Argema?

Libor: Nejúsměvnější historka za poslední dobu. Já vlastně Argemu nikdy naživo neviděl, takže ona je to možná pravda. Podle mě ho chtěla slečna sbalit s použitím nějaké originální hlášky.

Majkl: Já si naopak myslím, že to myslela smrtelně vážně. I když ani nevím, jak zpěvák z Argemy vypadá, tak mě ta otázka natolik překvapila, že jsem nedokázal pořádně odpovědět. Za to všichni kolem se mohli potrhat smíchy.

Co vás čeká v nejbližší době?

Libor: Turné s Argemou. Ne, vážně. Spousta práce na novém materiálu a náš úplně nejvíc nejvyšší domlouvač koncertů, kytarista Mira, hlásil i nějaký ten gig. Ještě řešíme jedno takové překvapení, ale zatím překvapujeme sami sebe, a tajně doufáme, že překvapíme i někoho jiného. Určitě je na co se těšit.

Vznik: 2009

Místo: Uherské Hradiště

Styl: metal

Zajímavost: Zpěváka máte šanci sbalit tak, že mu připomenete Argemu

Diskografie

2009 Never Back Down (EP)

2015 Illusion Of Who We Are (EP)

Sestava

Majkl – zpěv

Kuba – kytara

Mira – kytara

Pavel – baskytara

Libor - bicí

Made By Zero - Reflection


 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení