RockOpera Praha se připravuje na Bardo Thödol s obřími loutkami

Vydáno: 01.10.2016 11:07 - Jirka Štraub

RockOpera Praha se vydala do sousedního Polska se svým představením Antigona, které tam předvedla jako site specific art v prostorách zámku Gorzanów. Reakce diváků – včetně kritiků - byly i přes nepřízeň počasí nadšené. Noviny Euroregio Glacensis se o opeře vyjádřily takto: „Říct jenom: ‚rocková opera‘ je málo, abychom vyjádřili, co všechno se událo na jevišti 17. září večer.
Zpracování Sofoklovy Antigony prostřednictvím těžkého, místy metalového zvuku, spojeného s operním vokálem, vizuálními nápady navazujícími na steampunk, gothic nebo navíc universum knihy Metro - fanoušci díla Dmitry Glukhovskyho dobře vědí, o čem mluvím – a s nevídanou pěveckou expresí, to se prostě nemohlo nepodařit.
Do toho nás uchvátila neobvyklá choreografie s dominujícím ohněm, která vybudovala úžasnou atmosféru i dramatičnost uměleckého díla.“ Vystoupení otevřelo RockOpeře Praha další dveře do zahraničí, jelikož už nyní dostala nabídku jet u našich severních sousedů turné a je o ni také zájem v Bělorusku. Navíc to vypadá, že rozjednané turné po Bosně a Hercegovině by se mohlo uskutečnit už na jaře.
26. září se RockOpera Praha představila opět na jevišti mimo domovskou holešovickou scénu. Tentokrát se už ale nejednalo o zahraničí, nýbrž o Kroměříž. Anna Karenina zde sklidila zasloužené ovace a vyvolala zájem o častější vystupování divadla na Moravě.
V Praze nyní probíhají závěrečné zkoušky na symfonicko-rockové dílo Bardo Thödol postavené na Tibetské knize mrtvých a Carlu Gustavu Jungovi.
Velkolepá premiéra se odehraje 5. října a nebudou na ní chybět ani obří loutky divadla Kvelb. RockOpera Praha vypustila do světa také první díl svého nového pravidelného týdenního vlogu jménem Na prkně, který můžete zhlédnout na https://www.youtube.com/watch?v=dF2n_iI3Xdw


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení