TOMÁŠ KLUS a jeho Cílová skupina mají nový český rekord. V generální pauze

Vydáno: 01.10.2016 16:13 - Jaroslav Špulák

V pátek večer začalo v Havlíčkově Brodě Recyklus Tour, tedy koncertní turné, při kterém se po roce na pódia vrátil písničkář TOMÁŠ KLUS se svou doprovodnou kapelou, která si říká Cílová skupina.
Ten den se zároveň se stali držiteli českého rekordu v uznávaném hudebním termínu „generální pauza“ (je to pomlka v hudebních skladbách s velkým obsazením, zvláště orchestrálních, kdy se zároveň odmlčí všechny hlasy a nástroje se záměrem později skladbu dohrát).
TOMÁŠ KLUS s kapelou zahájili pauzu při koncertu na festivalu Mezi ploty v Praze-Bohnicích 27. září 2015, kdy přerušili interpretaci písně Napojen. Od té doby seskupení nekoncertovalo a ani samostatně Tomáš Klus, autor a interpret v jedné osobě, píseň nezahrál. Generální pauza v písni tak trvala 1 rok a 3 dny a to až do návratu umělců na koncertní pódia.
Součástí pátečního prvního koncertu po umělecké přestávce tedy bylo dohrání písně Napojen přesně od místa, kde došlo před 368 dny k jejímu přerušení. Přímo na pódiu v Havlíčkově Brodě Tomáš s kapelou převzal certifikát oficiálně potvrzující platnost nového ustavujícího rekordu – nejdelší generální pauza uprostřed skladby.

 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení