WABI DANĚK a ĎÁBLOVO STÁDO zahrají letos jen jednou. Příští úterý

Vydáno: 18.10.2016 10:20 - Jan Herold

Hudební projekt WABI & ĎÁBLOVO STÁDO vystoupí letos na podzim pouze jednou. Stane se tak v úterý 25. října v pražské Malostranské besedě. 
WABI DANĚK je trampská ikona, písničkář, jehož písně Rosa na kolejích, Píseň, co mě učil listopad a další zlidověly. V posledních letech se spojil s uskupením vynikajících muzikantů vystupujících pod názvem ĎÁBLOVO STÁDO, se kterým vydal dvě úspěšná alba.
Muzikantskou sestavu tvoří kytarista Josef Štěpánek (Radůza, Lucie Bílá), bubeník David Landštof (Slza, Justin Lavash), baskytarista Jan Lstibůrek (Tomáš Klus, Blázinec) a přední hráč na varhany Hammond Jan Kořínek (Meky Žbirka, Jan Kořínek Q).
WABI & ĎÁBLOVO STÁDO překvapí neotřelým a melancholičtějším pojetím skladeb Laredo, Jesse James, country rock’n’rollem o vraždě ze žárlivosti Francka a Johnny, zprostředkují atmosféru neworleanského pohřbu, zavedou k močálům do St. Louis i k břehům irských jezer. Zlidovělé texty, pozapomenuté klenoty, ale i Daňkovy osvědčené evergreeny, to vše zazní během pražského koncertu.

Wabi Daněk & Ďáblovo stádo - Velký černý závoj


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení