CITY LIGHTS - "Hydra"

Vydáno: 03.12.2014 00:00 - Martin Černý

CITY LIGHTS

Hydra EP

Vlastní náklad – 11:32

rock’n’roll/hardcore   Praha

Mladá pražská formace CITY LIGHTS brázdí vody undergroundové scény právě čtvrtým rokem. Za sebou má již úspěšně vydané debutové EP, pár dalších singlů a od září si připsala čerstvý zářez na pažbě v podobě zbrusu nového EP „Hydra“.  

Budu upřímný. Rád si sem tam poslechnu kvalitní hardcore nebo metalcore, avšak poslední dobou mě unavuje probírat se nepřeberným množstvím skupin, z nichž stejně většina hraje podle ustáleného mustru ala ve sloce vám ukážeme, jací jsme tvrďáci, abychom se pak v refrénu náležitě rozbrečeli. Nemám nic proti čistým vokálům obecně, jenže čeho je moc, toho je prostě příliš. Abych řekl pravdu, od CITY LIGHTS jsem zprvu rovněž nečekal nic světoborného. Už po několika málo okamžicích jsem ale poznal, jak šeredně jsem se zmýlil.



CITY LIGHTS na to šli zkrátka tak trochu po svém. Sázka na melodický hardcore obohacený o rock’n’rollové prvky se v konečném důsledku ukázala být tou pravou. Tahle kombinace sice není v hudebním světě ničím zas tak ojedinělým, ovšem ne vždy se jedná o tak zdařilé pokusy, jako tomu bylo v tomto případě. Hned v úvodní „Not A Home“ pánové ukázali, co v nich je. Povedené rockově laděné riffy, připomínající období největší popularity tohoto stylu, posléze vystřídal hymnický refrén, během nějž jsem neodolal nutkání pořádně si zaházet hlavou. To jsem ale ještě neměl tušení, jaká další esa má kapela připravená v rukávu. Následující pecka „Disease“ mi doslova a do písmene vyrazila dech.  Znovu se potvrdilo, jaký mají CITY LIGHTS vyšperkovaný smysl pro hymnické refrény, které se posluchači mnohdy usadí v hlavě na pořádně dlouhou dobu. Celou nahrávku uzavírá song „Champion“. Pro mě osobně byl asi největším překvapením, jaké mi kapela mohla přichystat. Po rockových prvcích se prakticky slehla zem a celá skladba se nese spíše na vlně líbivého post-hardcore. Z mého pohledu to určitě není na škodu, ba naopak, tuhle změnu jsem uvítal jako příjemné oživení na závěr.

Popravdě, nemám téměř nic podstatného, co bych EP „Hydra“ vytknul. CITY LIGHTS zkrátka ukázali všem kýčotvůrcům vztyčený prostředník a předvedli, jak se má dělat kvalitní melodický hardcore. Jen mě trochu zklamala stopáž celé nahrávky, které by vzhledem ke kvalitě materiálu neuškodily dvě, tři minuty navíc.

Hodnocení: 5/6

4259


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení