NERREA: Hrajeme pro radost a vyhovuje nám to

Vydáno: 02.12.2016 09:53 - Jaroslav Špulák

Během listopadu už bude labskoústecká rockmetalová kapela NERREA nabízet na koncertech i přes internet fanouškům své v pořadí druhé album „Rozbitej“. V říjnu dokončila jeho nahrávání, křest chystá na leden příštího roku.
„V porovnání s přecházejícím bude to nové o chlup tvrdší. Jsou na něm také trochu rychlejší písničky. Posun bude určitě i v tom, že jsme se víc sehráli a máme jasnější směr, jakým se chceme ubírat. Na desce bude i jedna pomalá skladba. Není to typický love song, spíše taková zadumaná věc. A pozvali jsme si i nějaké hosty,“ říká kytarista Standa Jarolímek.
První album „Věk bestie“ vydala NERREA v roce 2014. Je na něm devět skladeb a v podstatě uzavírá první období existence kapely.
„Vznikli jsme před sedmi lety, ale následující tři roky jsme měli problém s obsazením postu bubeníka,“ vzpomíná Jarolímek. „Richarda Rachlíka jsme sehnali v podstatě v době, kdy jsme si už mysleli, že skončíme. Od té doby se všechno vyvíjí podle našich představ. Nejsme profesionálové a ani být nechceme. Jsme zaměstnaní, hrajeme pro radost ve volném čase a tak nám to vyhovuje.“
NERREA působí v sestavě Dan Černý (zpěv), Standa Jarolímek a Martin Kos (kytary), Karel Opatrný (baskytara) a Richard Rachlík (bicí).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení