COCAINE PARTY - „That’s Better“

Vydáno: 18.02.2015 00:00 -

COCAINE PARTY - „That's Better“

 

Wendel Dreiseitl -  13:48

 

punk-rock'n'roll

Opava

5881

 

Opavští COCAINE PARTY vydali na konci loňského roku EP „That's Better“ a tak se na něj podíváme, ať nešňupeme nějakej shit.

 

Kapela funguje od roku 2009 a kromě „Thats's Better“ stačila natočit zhruba stejně dlouhé EP „Fuck Yeah“ a singl „Welcome“. Kluci prohlašují, že kladou důraz na energickou show, což je patrné už z fotek, při nichž jsem zavzpomínal na seriál Gumídci. Dodržují společný outfit. Podobně jako THE HIVES sází na bíločernou kombinaci, ovšem s motýlky.

 

Hudebně se od THE HIVES taky zrovna nedistancují, na desce vynikají především kytary, které mají krásný lampový zvuk. Rytmika šlape skvěle a z kapely je zmiňovaná energie cítit. Zpěv je převážně zkreslený řev, ze kterého sice nejsem nadšený, ovšem např. v písni „Girl“ se poměrně slušně doplňuje s čistým hlasem v druhé sloce a refrénu a v „Lazy“ je použit zcela úměrně a vkusně. „Everything is Broken“, „Lost Boy“ a „Lazy“ jsou opravdu zdařilé skladby, naopak „Freedom“ mi přišla ukrutně bez nápadu. Texty jsou anglicky a je z nich i z jejich interpretace trochu cítit cizí jazyk. Celkově je album drženo v kolejích punk/rockového žánru a z nich nikterak nevybočuje, což by mohlo vadit u celé desky. V rámci pěti písniček je to v pohodě.

 

CP mají již slušně odehráno a přitom jsou stále mladí a perspektivní, takže jsem zvědavý na jejich další hudební počiny.

 

Hodnocení: 4/6

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení