PRAŽSKÝ VÝBĚR na svém největším koncertě

Vydáno: 08.12.2016 10:28 - Jan Herold

Legendární skupina PRAŽSKÝ VÝBĚR absolvovala ve středu 7. prosince v pražské O2 areně svůj historicky největší koncert. Původně měl být spojen se křtem alba, to ale nakonec kvůli údajné stylové roztříštěnosti nevyšlo, a tak se kapela soustředila pouze na kvalitu a velkolepost vystoupení. A možná trochu i na dvojalbum Na Václavskym Václaváku, které vyšlo před několika dny a je vzpomínkou na staré časy, respektive koncertním ohlédnutím do osmdesátých let minulého století.
Skupina PRAŽSKÝ VÝBĚR nabídla v O2 areně velkou show plnou převleků, světel, tanečnic, projekcí a pyrotechnických efektů. Koncert, který vidělo více než deset tisíc diváků, měl název eR - Last or Forever. Pod figurínou maskota kapely Ropotáma ho zahájil DJ Roxtar, po kterém v písní Tajtrló za doprovodu Českého národního symfonického orchestru pod vedením dirigenta Metropolitní opery v New Yorku Stevena Mercuria zpíval Vojtěch Dyk.
Na scéně se objevili i jeho jmenovec Viktor Dyk, skupina Monkey Business, Gabriela Beňačková, bývalý člen PRAŽSKÉHO VÝBĚRU Ondřej Soukup či Iva Pazderková. Skladbou Stín vzdal Pražský výběr hold zemřelému kytaristovi Radimu Hladíkovi. Michael Kocáb si také během koncertu dopřál kritiku prezidentů Donalda Trumpa a Miloše Zemana.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení