STEELFAITH: Tahle kapela pro nás byla výzva

Vydáno: 07.01.2017 15:47 - Jaroslav Špulák

Rovných deset let je na scéně pětičlenná lovosická powermetalová kapela STEELFAITH. Je zajímavé, že vznikla spojením  dvou punkových skupin s cílem přesedlat na metal.
„Chtěli jsme se hráčsky posunout dál a hrát speed power metal pro nás byla v té době těžko dosažitelná meta, ale zároveň výzva. Všichni jsme k tomu stylu tíhli, ulítávali jsme na kapelách STRATOVARIUS, SONATA ARCTICA nebo našich KRLEŠ, s nimiž kytarista Honza Štok už pár let hraje a já občasně hostuju,“ říká bubeník Jirka Skalický.
Kapela prošla několika změnami v sestavě. „Ne vždy jsou personální změny přínosem, ale u nás tomu naštěstí tak bylo. Šlo nám primárně o dobré lidské vztahy, které naštěstí v kapele stále panují, a to je fajn. Hráčská vyspělost a technická úroveň byla až na místě druhém, i když to taky nelze opomíjet,“ podotýká kytarista Honza Štok. Ondra Hovad s úsměvem dodává: „Mým příchodem se ustálila častá fluktuace basáků v kapele, takže změny jsou asi občas k dobru věci.“
Posledním počinem v diskografii je minialbum nazvané prostě „EP 2014“. V těchto dnech ale přicházejí Lovosičtí s novým albem „Propustka z nebe“. „To album je obraz kapely za poslední dva roky. Odráží se na něm aktuální skvělá atmosféra v sestavě a je skladatelsky a především zvukově o mnoho vyzrálejší než předchozí počin,“ představuje ho kytarista Ondra Vašaš. Zpěvačka Miri Holemá dodává: „Práce pod taktovkou producenta Dana Frimla byla obrovskou zkušeností. Díky němu jsme poznali nový prostor a nové možnosti při natáčení zpěvů a metalové hudby vůbec.“
STEELFAITH tedy jsou zpěvačka Miri Holemá, kytaristé Honza Štok a Ondra Vašaš, baskytarista Ondra Hovad a bubeník Jirka Skalický. 

Steelfaith - Dokud máš čas




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení