MR. LOCO: V Bulharsku po naší desce skočili dychtivěji než u nás (+ videoklip)

Vydáno: 10.02.2017 13:06 - Jaroslav Špulák

MR. LOCO je kapela, která působí v Praze, nicméně ve svém středu má tři muzikanty s Latinské Ameriky, jednoho Čecha a jednoho polovičního Bulhara a Čecha. Tím posledně představeným je Mr. Loco, tedy Filip Flusser, zpěvák, kytarista a hlavní autor repertoáru MR. LOCO. Před několika týdny vyšlo druhé album kapely nazvané Balkan Trip.

Kdybys měl skupinu Mr. Loco představit někomu, kdo ji nikdy neslyšel, jak bys to udělal?
Myslel jsem si, že hrajeme world music, ale náš kamarád Ivan Ivanov nás vyvádí z omylu a tvrdí, že je to stylový mix. Protože jsem z matčiny strany Balkánec a tamní hudbu mám v krvi, snažím se, aby v každé písničce nějaký balkánský prvek byl. Kdyby bylo po mém, nejraději bych náš styl nazval - moderní Balkán 2017. Vzdalujeme se tradičnímu zvuku a postupům, v naší kapele jsou tři lidé z Jižní Ameriky, já a jeden Čech. To vše je v našem zvuku patrné.

V České republice žiješ od narození. Cítíš, že hudba, kterou vytváříte, je pro zdejší publikum?
Mám pocit, že ji respektuje čím dál tím víc. Když jsem se snažil ji propagovat před deseti až dvanácti lety, bylo více skeptické. V dnešní době je vkus českých fanoušků uvolněnější, začínají respektovat více vlivů.

A kdybyste vyjeli hrát do Bulharska, zaujali byste tamní publikum?
Poslal jsem naši novou desku Balkan Trip několika známým do Bulharska a oni po ní skočili dychtivěji než lidé v České republice. Ihned ji tam začaly podporovat dvě hudební televize, a my pomalu plánujeme koncerty v Bulharsku i jinde na Balkáně. Možná tam naši hudbu přijmou o něco lépe než v Čechách, i když reakce tedy je z osmadevadesáti procent pozitivní.

Jaký je váš plán prezentace kapely v České republice?
Jsem realista, a proto si nemyslím, že se dostaneme na úroveň největších českých skupin, jako jsou například Chinaski nebo Kryštof. V podstatě jsem za to ale rád, protože jsem nikdy netíhnul k hudbě pro masy. Neposlouchám kvůli tomu ani rádia, protože to, co v nich hrají, se mi nelíbí. Byl bych rád, kdyby skupina Mr. Loco dosáhla k vyspělému publiku a prosadila se v tuzemských klubech s tím, aby se nemusela jakkoli odklánět od svého zvuku.

Mr. Loco - One Chance




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení