Film MUZZIKANTI už má za sebou předpremiéru v Heligonce

Vydáno: 23.02.2017 10:29 - Jaroslav Špulák

V klubu Heligonka, jehož vlastníkem je písničkář Jaromír Nohavica, se ve středu večer uskutečnila česká předpremiéra nového filmu MUZZIKANTI. Přišli na ni pozvaní hosté, lidé ze štábu a samozřejmě i několik herců.  Nohavica ve filmu hraje sám sebe.
Dorazil i režisér Dušan Rapoš se svou ženou Evou Vejmělkovou, jež si ve filmu rovněž zahrála. Paradoxní je, že se v něm setká s Pavlem Křížem, který ztvárnil rockera Izziho. V minulosti spolu měli velký herecký koncert v jednom z dílů populárních Básníků.
Autorem scénáře je Petr Šiška, jinak hudebník, zpěvák, textař a producent. „Film představuje Těšínské Slezsko takové, jaké skutečně je. Žiju v něm, takže ho velmi dobře znám. Z hudebního prostředí je proto, že je mi ten svět nejbližší,“ vysvětlil.
Mezi hosty na předpremiéře byl i herec Patrik Děrgel, který ve snímku ztvárnil roli talentovaného hudebníka Robina. „Nabídku, abych ve filmu hrál, jsem dostal týden před začátkem natáčení. Byl jsem zrovna s přítelkyní v Nizozemsku, byli jsme na pláži a plánovali jsme, kam ještě pojedeme. Jakmile přišla nabídka, abych hrál v Muzzikantech, všechny naše plány padly,“ usmál se Děrgel.
Film má ve čtvrtek 23. února premiéru na Slovensku a do českých kin vejde 2. března.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení