ORDOS: Black metal o druhé světové válce

Vydáno: 27.02.2017 12:36 - Jaroslav Špulák

Zatímco na svých předešlých nahrávkách se sokolovská kapela ORDOS poctivě vměstnala mezi death a black metal, na nové tíhne více k druhému uvedenému stylu. Na světě je od roku 2001 a loni v červnu vydala album „Memories“. Přináší osm skladeb plus dva bonusy v podobě kompozic z před dvaceti let, kdy ještě kapela neexistovala a multiinstrumentalista a zpěvák Cabrall ji jen plánoval. Dnes ho v sestavě doplňuje ještě baskytaristka Susanne Ordos.
Na svých stránkách mají ORDOS napsáno, že jsou „nábožensko-fanatická kapela“. Je tomyšleno lehce v nadsázce, ale i tyto motivy se v jejich tvorbě také vyskytují.
„Distancujeme se od jakýchkoli náboženství, ideologií a podobných věcí. Jde nám hlavně o muziku a vyjma jedné skladby, která je o zbytečném zabíjení zvířat, na novém albu zpíváme o druhé světové válce. Vyobrazujeme hrdinství lidí, kteří v ní trpěli,“ vysvětlují.
Téma druhé světové války se na „Memories“ dostalo proto, že Cabrallo ní hodně čte a sleduje dokumenty. Podle něho je to téma v dnešní době stále aktuální. Tvrdí, že se v písních a klipech kapely příběhy lidí zavřených v koncentračních táborech zhmotňují.
Aktuálníalbum nahráli ORDOS ve dvou, nicméně shánějí k sobě bubeníka. „Ještě jsme ho nenašli. Cabrall je ale multiinstrumentalista, který si skoro všechno nahraje sám. Jeho jsou i všechny pěvecké polohy na albu,“ říká Susanne Ordos. 

Ordos - Pigro Monaco




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení