METRONOME FESTIVAL potvrdil zajímavá spojení. MONKEY BUSINESS uctí George Michaela

Vydáno: 05.04.2017 11:08 - Jan Herold

Pět scén, mezinárodní hvězdy v čele s jedním z nejpopulárnějších hudebníků Stingem a britskými Kasabian, nečekané hudební momenty a spojení, atraktivní jména české scény včetně Davida Kollera, Ewy Farne, Lenny či Monkey Business, světoví DJs a party do ranních hodin. To přinese druhý ročník Metronome Festivalu Prague, který se uskuteční od 23. do 24. června na pražském Výstavišti.
Organizátoři, jež od prvního ročníku přivážejí kvalitní zahraniční i domácí jména a dbají na to, aby festivalové sety měly stejnou délku jako klasické koncerty, před časem oznámili například vystoupení nových britských hvězd Young Fathers s hudbou z aktuálního Trainspottingu, našlapaný djský set producenta DJ Solomuna s tím nejaktuálnějším z house music nebo britský objev Shells, nyní odtajňují další jména.
V pátek na hlavním pódiu před Stingem zahraje zpěvačka Ester Rada, která uhranula publikum na festivalu Glastonbury a kritici jí říkají etiopská Aretha Franklin. Zahraniční jména doplní nizozemští psychedeličtí rockeři Birth of Joy nebo indieelektronická kapela Garden City Movement z Tel Avivu.
O den později, kdy budou hudební přehlídce kralovat Kasabian s novým albem, se na Park stage postupně představí například tři přední české zpěvačky mladé generace – Lenny s hostem, Klára Vytisková a Markéta Foukalová s kapelou Lanugo. Velkým překvapením bude i speciální set Monkey Business. Muzikanti totiž složí poctu zpěváku Georgi Michaelovi a zahrají jeho největší hity.
„Součástí našeho speciálního setu bude vzpomínka na George Michaela. Hodně se na to těšíme a lidé nebudou mít možnost vidět stejné vystoupení nikde jinde,“ říká zpěvák Monkey Business Matěj Ruppert.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení