Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
BREED: Nemáme rádi slaboduché a zbytečně vulgární texty

BREED: Nemáme rádi slaboduché a zbytečně vulgární texty

Vydáno: 06.04.2017 17:42 v sekci Tuzemské Podhoubí - Jaroslav Špulák

BREED jsou z Varnsdorfu a ve své tvorbě mísí rap a hardcore. V textech ctí češtinu, loni zveřejnili několik prvních písniček a teď pracují na prvním albu. Na otázky odpovídali všichni čtyři.

Jaké byly reakce fanoušků na písně, které jste dali na internet pod názvem „Stovka duší“?
Jerry: S ohledem na to, že už na hudební scéně chvíli funguju, připravoval jsem kapelu na vše možné, jen ne na květiny, podprsenky a okamžitý kontrakt od RoadRunner Records.
42: Ne vážně, reakce byly v drtivé většině pozitivní. Na internetu jsou zveřejněny pouze pracovní nahrávky, abychom se dostali do povědomí lidí. Jsme v jednadvacátém století, tak proč nevyužít internet.
Miras:Největší úspěch zatím mají songy „Na konci“ - u pohlaví mužského a „Zapomeň na minulost“ - u toho opačného.

Už jste začali chystat první album?
Jerry: Na albu se pracuje každým dnem. Teda spíš nocí.
Miras: Máme už seznam písniček, který bude tvořit repertoár alba, a všichni mají odehráno.
Pam: Vlastně už nám nezbývá než čekat, jak to dopadne, a průběžně sledovat práci na mixu.
42: Prozradíme zatím jen to, že album bude obsahovat dvanáct plnohodnotných skladeb a budou mu předcházet EP „Stovka duší“ a singl „Posedlost“ se třemi bonus tracky. 

Ve vašich prvních písních jsou české texty. Zůstane to dál?
42: Nemám rád slaboduché a zbytečně vulgární texty. Snažím se je psát tak, aby měly smysl, skrytý význam, prostě aby si v tom každý našel svoje.
Jerry: No, mohli jsme zkusit zpívat americky. Třeba. Ale ruku na srdce, zkoušeli jste se někdy vyjadřovat pomocí google translator?!
Miras: Angličtina by na domácí scéně postrádala ten správný efekt.
Pam: Já bych byla ráda, kdyby nám ta čeština do budoucna zůstala.

Na scéně jste asi rok a půl. Co momentálně považujete za největší překážku v cestě Breed?
Jerry: Fatální překážkou mi tak před měsícem připadal nedostatek angažmá. Nikomu z nás se do shánění nechtělo a hledání pověřené osoby skončilo z různých důvodů v troskách. A tak jsem se toho nakonec ujal sám.
Miras: Ale, zvládáš to dobře.
42: Ano, to je pravda. Angažmá se v poslední době dost zvedlo. Jen nás trochu trápí absence hraní na větších pódiích a tím pádem šance získat víc fanoušků.
Pam: Jo, ale chce to se dál snažit a určitě se to zvedne.

Klip „Posedlost“ jste točili v bývalé porodnici v Jablonci nad Nisou. Jak jste k tomu prostoru přišli?
Jerry: Internet je věc mocná. Článek o bývalé porodnici, přiložené fotografie, zvrácená láska na první pohled, hromada telefonování… Access Granted!
Pam: Vše, co ve dne vypadalo normálně, nebo jen trochu divně, bylo v noci děsivé a dost divné. Přála bych vám tam být v noci.
Miras: …ale po celodenním natáčení v takové budově člověk trochu blbne. Znáte to, televize…

Jaké jsou vaše nejbližší plány?
42: Máme teď hodně napilno!
Pam: Určitě album!
42: Nepředbíhej! Nejdřív EP, singl a pak až album.
Miras: V nejbližší době by měl být uveřejněn klip písni „Posedlost“ v TV Rebel a dál už snad jen hraní ve všech možných koutech naší vlasti.
Jerry: Určitě! Začneme makat na novém materiálu, abychom nezaspali. Plánujeme v něm drobné změny, ale víc už prozradit nemůžu.

Vznik: 2015
Místo: Varnsdorf
Styl: rap-hardcore
Zajímavost: Svůj název opatřili podtitulkem: „...sereme na ostatní Breed, my jsme Breed!”

Diskografie
2016 Stovky duší, demo

Sestava
42 – zpěv
Jerry – kytara, growling
Pam – baskytara
Miras - bicí

Breed - Posedlost




DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kapela HEX sa teší získaným oceneniam a predstavuje svoju letnú novinku Iná ako ostatné Kapela HEX sa teší získaným oceneniam a predstavuje svoju letnú novinku Iná ako ostatné
Vydáno: 25.04.2024 v sekci Aktuality
Skupina HEX predstavuje svoju letnú pesničku "Iná ako ostatné", ktorá je doslova iná ako ostatné už len tým, že vznikla v spolupráci s vokálnym triom SERENADERS’ SISTERS. Táto zaujímavá kombinácia v spojení s vtipným textom a... číst dále
Kapela MARZ vydává nový singl z chystaného třetího alba Kapela MARZ vydává nový singl z chystaného třetího alba
Vydáno: 25.04.2024 v sekci Aktuality
Své již třetí album chystá kapela MARZ frontmanky Markéty Zdeňkové letos na podzim. Nyní z něj představuje píseň "Jen tak", která inspiruje k tomu žít přítomným okamžikem. Živě ji můžete slyšet na koncertě v pražském... číst dále
SEBASTIEN vydávají první cover své kariéry - Slzy tvý mámy od OLYMPIC - jako duet s Láďou Křížkem SEBASTIEN vydávají první cover své kariéry - Slzy tvý mámy od OLYMPIC - jako duet s Láďou Křížkem
Vydáno: 24.04.2024 v sekci Aktuality
SEBASTIEN to s novou posilou v pětici rozjíždí na plné obrátky. Právě vydávají druhý singl z chystané desky „Quo Vadis“ s názvem „Slzy tvý mámy“. Jestli vám už teď jméno skladby zní povědomě, věřte svému úsudku... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále
MASH - Máme chuť udělat to po letech trochu jinak MASH - Máme chuť udělat to po letech trochu jinak
Vydáno: 14.03.2023 v sekci Rozhovory
Sestavu plzeňské hardrockové formace MASH postihlo v půli loňského roku personální zemětřesení. Co za ním stálo, je námětem první otázky následujícího povídání se zakládajícím členem kapely, kytaristou Milanem Rážem a... číst dále