Očekávaná představení RockOpery Praha jsou na spadnutí

Vydáno: 12.04.2017 15:01 - Jirka Štraub

RockOpera Praha se intenzivně připravuje na reprízu své nejnovější rockové opery Proces. Absurdně-humorné dílo na motivy románu Franze Kafky se odehraje jen pět dní před speciálním prvomájovým představením Romeo & Julie po čtyřiceti letech, v němž si hlavní role zahrají Jiří Zonyga a Pavla Forest.
Proces, který divadlo uvede 26. dubna navíc představuje další rockovou operu, ve které dostal roli Kamil Střihavka. Ten se často objevuje i v Romeovi & Julii jako Vévoda. Legenda českého rocku se také zúčastní chystané premiéry Malého prince (8. června), kde ztvární nejen jednu z hlavních rolí – letce, ale promění se zároveň i v Krále nebo hada. Malý princ zpracovaný na základě díla Antoine de Saint-Exupéryho představuje první rodinnou rockovou operu RockOpery Praha. Co se hudební stránky týče, skladatel Milan Steigerwald nedávno přiznal, že se při tvorbě nechal částečně ovlivnit také alternativním rockem osmdesátých let.
V nadcházejících reprízách Procesu a Romea & Julie se objeví Viktor Dyk, který má v první jmenované rockové opeře dokonce hlavní roli – soudně stíhaného úředníka Josefa K. Obě představení jsou tak provázaná, že se RockOpera Praha rozhodla dát divákům jedinečnou příležitost. Vyhlásila soutěž, ve které mohou jedinou odpovědí vyhrát vstupenky na Proces i Romea & Julii. Více zde: http://www.spark-rockmagazine.cz/soutezte-s-rockoperou-praha-o-vstupenky-na-proces-a-romea-julii
Vstupenky kupujte na: http://www.rockopera.cz/program
Událost k Procesu: https://www.facebook.com/events/1378134338911118/


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení