KHOIBA hlásí návrat, chystá desku a má první singl Stoke The Fire

Vydáno: 16.04.2017 15:48 - Jan Herold

Pražská kapela KHOIBA o sobě dala zkraje letošního roku po dlouhé době vědět. Dne 14. ledna na svém Facebooku publikovala status s novou společnou fotografií a zprávu o tom, že chystá nový singl Stoke The Fire. Ten vyšel v pátek. Vydání nového alba je plánováno v příštím roce u Minority Records.
"Nejlépe bych to vyjádřila tak, že se nám prostě stýskalo. Za sebe můžu říct, že jsem si vyzkoušela spolupráci s kdekým, ale v hudbě, kterou děláme spolu s Filipem, se nejvíc cítím doma. Dále u mě hraje roli nějaká síla nostalgie. Khoibu v předchozí éře mám zasazenou do velmi intenzivního období v mém životě a soudě podle reakcí na náš návrat myslím, že nejsem sama," řekla k návratu zpěvačka Ema Brabcová. "Prostě, že nám nějak utvářela životy. V neposlední řadě mám Khoibu spojenou se svým nejoblíbenějším místem na světě, a to je chata mých rodičů v Brdech. Tam vznikala a vlastně zase znovu vzniká gro khoibí tvorby. A možná ani není třeba žádné vysvětlování, prostě mi to dává smysl a to se nad tím ani nemusím nijak sáhodlouze zamýšlet!"
KHOIBA se nečekaně odmlčela po vydání druhé řadovky Mellow Drama, kdy se cesty Emy Brabcové a Filipa Míška rozešly. Prvním (sice nepřímým) náznakem o jejich návratu byl nový remix skladby Ohio (Asymmetric Rework), o který se postaral techno producent Inigo Kennedy a v limitovaném nákladu na dvanáctipalcovém singlu jej vydal belgický label Token. Desky se celkem záhy rychle rozprodaly a ze samotného remixu se loni stal v zemích Beneluxu klubový hit. Duo se nyní vrátilo ke společné studiové práci a pokusí se navázat na prvotní fázi svého fungování a včlenit nové hudební obzory nabité během projektů v uplynulém mezidobí. Stoke The Fire je tak novou startovací metou k budoucímu celku.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení