WITCH HAMMER: Ve třech a česky

Vydáno: 18.04.2017 10:50 - Jaroslav Špulák

Se dvěma zásadními změnami vstoupili v lednu do nahrávacího studia jablunkovští WITCH HAMMER. Historicky poprvé pouze ve třech a s plánem opatřit písně z chystané čtvrté desky „D-Generace“ českými texty.
„Odchod kytaristy Oldy Volného přinesl to, že jsme skladby zjednodušili. Hráli jsme klasický heavy metal a přešli jsme k tvrdšímu rock’n’rollu. Nové písně jsou přímočařejší a rychleji valí kupředu. Na prvních dvou albech jsme se přihlásili k metalu, na třetím už byl patrný náznak větší přímočarosti a nová deska ji potvrdí,“ říká baskytarista Petr Caputa a ujišťuje, že kolekce vyjde během dubna.
Změna jazyka v textech je klíčová. Kapela si češtinu vyzkoušela už v jedné písni na třetí desce „Never Stop“ (2012) a také na dvojskladbovém singlu „Cejchy“ (2015), a protože reakce fanoušků byly pozitivní, rozhodla se upřít k mateřskému jazyku pozornost.
„Když kapely začínají, myslí na to, že se neprosadí pouze doma, ale i ve světě, a proto volí angličtinu. My už ale hrajeme osmnáct let a víme, jak to funguje a co lze, a co nelze dělat. Teď se chceme zaměřit hlavně na české publikum. Samozřejmě jsme se zprvu českých textů báli. Napsat takový, aby nebyl hloupý, je složité. Nakonec jsme se ale odhodlali,“ popisuje Caputa.
Název desky D-Generace je dvojsmysl. Na jednu stranu jde o takzvanou digitální generaci, kterou lze označit mladé příznivce nových technologií, na stranu druhou o stav po dlouhodobém používání těch technologií, tedy degeneraci.
Kapelu WITCH HAMMER tvoří zpěvák a kytarista Jan Šotkovský, baskytarista Petr Caputa a bubeník Robert Mišun.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení