Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
EIGHT GT CORE: Osmistrunné kytarové jádro

EIGHT GT CORE: Osmistrunné kytarové jádro (+ videoklip)

Vydáno: 20.04.2017 09:52 v sekci Tuzemské Podhoubí - Jaroslav Špulák

Před pěti lety začali s instrumentářkami, protože neměli zpěváka. Když ho sehnali, vrhli se na tradiční podobu skladeb a po vydání minialba teď pomalu směřují k debutovému počinu. Na otázky odpověděl kytarista Karel Král.

V prvních čtyřech letech existence jste hráli pouze instrumentálky. Vracíte se k nim i v současnosti, případně vznikají tu a tam nové?
Nic jiného nám nezbývalo. Sehnat zpěv, aby byla kapela kompletní a zapadalo to do sebe, bylo to nejtěžší. Se zpěvem se ale kapela posunula o stupeň výš a i fanoušci rázem přibyli. Začalo se o nás také víc mluvit. Instrumentální skladby se překopaly a vložil se do nich zpěv. Instrumentálku určitě uděláme, s více technickými pasážemi a v moderním stylu hardcore.

Proč jste se rozhodli zpívat česky?
Angličtina je pěkný, zpěvný jazyk, ale náš rodný je čeština. V ní si můžeme s textem víc pohrát, a když zrovna někde něco nesedí, tak se dá najít patřičný ekvivalent. Zkrátka v českém jazyce se vyjádříme lépe a přirozeněji.

O čem vaše texty jsou?
Jsou ze života. Ve většině se promítá temnější strana života. Jsou napsané tak, aby jejich pojetí bylo dostatečně hard… Samozřejmě v souladu s hudbou.

Začali jste už nahrávat plnohodnotné album?
Ze studia máme nahrané EP s názvem „Svědomí“. Ke skladbě „Zastav“ jsme natočili videoklip, který se povedl takřka na profesionální úrovni. Studio je finančně náročné, tak nezbývá, než střádat peníze z akcí za hraní. Prašule si nerozdělujeme, vrážíme je zpět do muziky. Nestojí za námi žádný mecenáš.

Můžete prozradit, co váš název znamená?
EIGHT GT CORE? S Davidem jsme začali hrát na podladěné sedmistrunné kytary s tím, že pozvolna přejdeme k osmistrunkám. Tak přišel nápad, že tu osmu střelíme do názvu. EIGHT jako osm, GT jako guitar a CORE jako jádro. Takže jsme osmistrunné kytarové jádro.

Jaké jsou vaše plány na tento rok?
Rozšířit GT virus po Čechách a Moravě. Vydělat na studio. Nahrát zbrusu nové CD a navázat kontakty na příští rok. Naše koncerty najdete na Bandzone - EIGHT GT CORE.

Vznik: 2012
Místo: Třebíč
Styl: alternative-hardcore
Zajímavost: Hodlají zanechat GT stopu pro další generaci

Diskografie
2016 Svědomí, EP

Sestava
Pavel Kunčík 
- zpěv
David Zbožínek
 - kytara
Karel Král 
- kytara
Tomáš Jindra 
- baskytara
Karlos Olé Krčál 
- bicí

Eight GT Core - Zastav!





 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
RED BARON BAND přináší album Last Chance na vinylu RED BARON BAND přináší album Last Chance na vinylu
Vydáno: 23.04.2024 v sekci Aktuality
RED BARON BAND vydali v létě 2023 album "Last Chance" na CD u britského vydavatelství Roulette Record a v těchto dnech album vychází jako vinyl ve spolupráci Roulette Records s českým labelem Doupě v limitované edici 100ks na červeném... číst dále
Legendární album havířovských Radegast opět na vinylu Legendární album havířovských Radegast opět na vinylu
Vydáno: 23.04.2024 v sekci Aktuality
V reedici právě vydané u PHR vychází na vinylu legendární album "Otrávená generace" havířovských hardcoristů RADEGAST. Pro účely aktuální vinylové reedice došlo k remasterování původního zvuku Otynem ve studiu Davos. Nen... číst dále
MetalGate uvede na trh undergroundovou bibli. MetalGate uvede na trh undergroundovou bibli
Vydáno: 22.04.2024 v sekci Aktuality
Po několikadílném rochnění se v historii black metalu otáčí pražské nakladatelství MetalGate pozornost k dalším extrémním metalovým subžánrům. Tentokrát dojde na death metal a grindcore v opravdu výživné formě. "Choosing... číst dále
THE.SWITCH - Skrytý místa THE.SWITCH - Skrytý místa
Vydáno: 22.04.2024 v sekci Recenze
REDHEAD – 76:42 crossover / metal... číst dále
SIGNUM REGIS sdílí nevydané poklady z nahrávání alba Undivided SIGNUM REGIS sdílí nevydané poklady z nahrávání alba Undivided
Vydáno: 20.04.2024 v sekci Aktuality
SIGNUM REGIS loni rozšířili diskografii o album „Undivided“, pár nápadů si však nechali stranou. Jedním takovým je skladba „No Middle Ground“, která vyšla jako samostatný singl. „Má trošku jinou náladu než ostatní skladby... číst dále