PETR JANDA oslavuje narozeniny bestofkou

Vydáno: 23.04.2017 12:48 - Czech Blade

Necelé dva týdny před 75. narozeninami, které oslaví 2. Května, vydal Petr Janda best of album nazvané Ještě držím pohromadě. Kolekce s podtitulem 21 (skoro) sólo hitů 1985 – 2016 obsahuje nahrávky mimo skupinu Olympic od roku 1983, kdy Janda napsal hitový duet Jedeme dál pro Petru Janů.
Ve výběru nechybí projekty z vydavatelství  Best I. A., jako například album Čeští mistři rockové kytary nebo Kulhaví poutníci z roku 1996. Samostatná aktivita hudebníka je zmapována písněmi ze sólových alb z let 1998 a 2008 Co je dobrý a co zlý a Jednou jó, jednou né. Muzikál Ať žije rokenrol! napsaný Petrem Jandou a textařem Karlem Šípem připomíná dosud nevydaná verze titulní skladby.
„Na albu nemůže chybět hit z prvního sólového alba Jsem tak línej, balada Nějak se vytrácíš, má lásko nebo první duet s dcerou Martou Vzpomínka na ostrovní zemi. Možná bychom mými skladbami natočenými mimo Olympic zaplnili i dvě cédéčka. Ne že bych byl tak pracovitý, ale už to dělám dlouho a hrál a zpíval jsem s kdekým,“ řekl Petr Janda k této kompilaci.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení