RUST2DUST: Jednou jim napsal ZVERINA a výsledek je unikátní (a videoklip)

Vydáno: 03.05.2017 10:59 - Jaroslav Špulák

Byť je bratislavská kapela RUST2DUST (čti Rasttudast) spojována především s metalovou scénou, její loňské album „Vortex“ zní neortodoxně. K základní stylové položce totiž namíchala další, především devadesátkové vlivy, a tak se v písních objevují prvky z crossoveru, nu-metalu, hard coru nebo hip-hopu. Přitom je vše logicky poskládané a vytvarované do skvělého celku.
„Snažili jsme se o to, aby naše druhé album nebylo čistě metalové a už vůbec žánrově monotónní. Hledali jsme pestrost a barevnost, přitom jsme chtěli zachovat těžší metalový sound. Také jsme pracovali s náladami, aby to celé vytvářelo kontext. Snažíme se dívat do všech koutů hudby a čerpat z různých zdrojů,“ řekl o zvuku kapely bubeník Marek Matejov.
Ve dvou skladbách na albu se jako host objevuje populární slovenský rapper ZVERINA. Dává celému počinu další rozměr, protože do zvuku kapely jeho práce se slovem a rytmem velmi dobře pasuje. „Na Slovensku moc podobných stylových spojení není,“ konstatoval Marek. „My v kapele jsme navíc na mixu rapu a metalu vyrůstali, nadchli nás kdysi Rage Against The Machine nebo kultovní album Judgment Night. Potěšilo nás tedy, když nám asi před třemi lety ZVERINA napsal a zeptal se nás, jestli bychom spolu v budoucnu nezkusili něco vymyslet. Ten proces trval trochu déle, ale výsledkem jsou dvě skladby na našem albu. Jsou na ně velmi pozitivní ohlasy, jak ze strany metalistů, tak hiphoperů.“
RUST2DUST při promovaní loňského alba „Vortex“ momentálně připravují i nové písně a rádi by na přelomu letošního a příštího roku vydali třeba maxisingl. Vedle Marka Matejova jsou v sestavě zpěvák Tomáš Buroň, kytaristé Martin Ondrejička a Michal Kolejak a baskytarista Ernö Csonga.

Rust2Dust, Zverina - My vs. Oni





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení