INVADER: Pocta velkým učitelům

Vydáno: 18.05.2017 07:29 - Jaroslav Špulák

Historie metalové skupiny INVADER je krátká. Přestože ji tvoří velmi zkušení a zruční muzikanti, na svět přišla teprve loni v květnu. Sešli se a dohodli, že vytvoří skvělé album, které bude poctou nejenom fanouškům metalu a hudbě samotné, ale také jejich milovaným učitelům. K těm největším patří IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST, MANOWAR a další.
„Od loňského května do začátku října jsme společně udělali aranže a nacvičili  písničky, které jsem složil. Potom jsme šli nahrávat. Točili jsme v Mercury Studiu u Romana „Mashy“ Šandora, který se ujal i role producenta. Nahráli jsme deset písniček a šest dalších máme v repertoáru pro koncertní program,“ vysvětlil kytarista Miroslav Hoch.
V sestavě INVADER je i kytarista Karol Charlie Komenda. On sám je znamenitý hráč a jeho dva synové se na hudební scéně pohybují také. Jeden z nich, Karol, se před časem prezentoval v soutěži ČeskoSlovenská Superstar. Táta pro ně píše některé skladby.
„S Karlem se známe třicet let, protože s mým bratrem, který už bohužel není na světě, byl na vojně. Už tenkrát udivoval kytarovým a skladatelským uměním, což mu zůstalo dodnes. I kvůli němu se považujeme za československou kapelu, protože žije v Prievidzi na Slovensku. A bubeník Jožka Koscelansky je původem z Košic, i když teď žije v Plzni,“ prozradil Hoch.
První album kapely INVADER vyjde na přelomu května a června. „Budou na něm příběhy, proto má dvaašedesát minut. Když člověk vypráví příběh, nestačí mu na to jen tři minuty. V tomto ohledu jsme se neomezovali,“ dodal Hoch.
Jeho, Komendu a Koscelanského doplňují výborný muzikant a zpěvák Charlie B. B. a baskytarista Richard Edelmann. Post třetího kytaristy je stále volný, i když se o něj dosud ucházelo dost kytaristů. Nároky na osobnost a hráčské umění jsou ale v téhle kapele vysoké.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení