HELPNESS: Polovinu skladeb hodili do koše

Vydáno: 30.05.2017 08:10 - Jaroslav Špulák

HELPNESS z Píště na Opavsku vydali v březnu páté album „Own King“. Zrodilo se ve dvaadvacátém roce existence skupiny. „Náš zvuk se za tu dobu markantně změnil. V devadesátých letech jsme byli velmi mladí a snažili jsme se napodobovat kapely METALLICA, KREATOR, GUNS N’ ROSES a další. Vypracovali jsme si na tom základě svůj styl, ale psali pak o nás, byť jsme to tak necítili, že se podobáme MEGADETH. Náš sound se však měnil dál a je to znát na albech, které vycházely v několikaletých odstupech. Za těch více než dvacet let je už úplně jinde,“ vysvětlil zpěvák a kytarista Pavel Herich.
Pokud jde o novou desku, prozradil, že první skladby na ni vznikly už v roce 2011. „Potom se měnila sestava, takže nás to zdrželo. Současně s tím uzrával náš pohled na věc a my se nakonec rozhodli nahrát jen šest skladeb. Zhruba stejný počet jsme vyhodili do koše, protože už nám nepřipadly vhodné,“ řekl Herich.
Mezi těmi na albu je i „Sleeping Hell“, kterou hrají na koncertech už od roku 2013. Na stránkách kapely je její cover, který natočil patnáctiletý bubeník Vojta Sedlák. „Je to kluk od nás z kraje. Když jsem ho slyšel hrát, sedl jsem si takříkajíc na zadek. Potkali jsme se pak na jedné akci, pokecali jsme a on nám řekl, že by rád natočil cover „Sleeping Hell“. Dohodli jsme se, on to udělal a my ho teď chceme podpořit. Je to kluk, který nechodí po hospodách, nekouří a pět hodin denně hraje na bicí,“ představil naději Herich.
V HELPNESS kromě něho jsou i kytarista Dušan Čupa, baskytarista Jakub Josefus a bubeník René Osmančík. 

Helpness - Sleeping Hell (feat. Vojta Sedlák)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení