Nové jméno - BRIXTN. A rovnou s povedeným klipem

Vydáno: 08.06.2017 15:35 - Jan Herold

Na české scéně je nové uskupení, česky zpívající kapela BRIXTN. Je složená z tváří, které jsou povědomé z jiných projektů, všichni členové v minulosti působili v různých kapelách. Nyní vydávají svůj první singl nazvaný Tak mi to nedovol.
Zpěvákem, kytaristou a autorem textů je Matěj Jelen. Muziku skládají s bratrem Štěpánem, který sedí za bicími. Další členové jsou kytarista Dawe Gates a baskytarista Pavel Čejka, kteří hrají i na klávesy. Skladba Tak mi to nedovol mísí elektro beaty s popovou melodií. Text řeší problém nevěry, přetvářky a lži ve vztahu.
Potenciál kapely je patrný také z toho, že na spolupráci s ní vsadily osobnosti, které v hudebním průmyslu již něco dokázaly. Singl Tak mi to nedovol jako producent zaštiťuje Daniel Hrdlička z kapely Poetika. „Spolupráce s ním byla super a doufáme, že nebyla poslední. Produkčně celý song výrazně ovlivnil,“ tvrdí bubeník Štěpán.
Singl je nahraný v Rooftop Studiu Ondřeje Žatkuliaka. Režie klipu se ujal Juan David Salazar, francouzský režisér, který má na svém kontě již řadu úspěšných projektů a ocenění, jako například cenu za nejlepší hudební video z filmového festivalu v Los Angeles. Klip kapely BRIXTN, který se natáčel v barrandovských filmových ateliérech, vypadá jako jedna velká divoká party v maskách, což vysvětluje i přítomnost zmíněné jeptišky.
První koncert nové formace se odehraje 16. června v Kutné Hoře.

Brixtn - Tak mi to nedovol




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení