BAD VICTIM: Death black s příměsí coru

Vydáno: 12.06.2017 07:59 - Jaroslav Špulák

Na jaře letošního roku odjeli BAD VICTIM z Velkého Meziříčí turné s DISFIGURED CORPSE a SECTESY, v létě je čeká několik festivalů a po prázdninách hodlají jít do studia Shaark v Bzenci a začít nahrávat čtvrté album. Mají na to materiál i chuť. Byť od sebe předešlá dvě alba dělilo sedm let, na tom novém začnou pracovat po třech.
„Těch sedm let mezi alby „Střepina“ z roku 2007 a „Epicentrum“ z roku 2014 bylo kvůli tomu, že se v kapele neustále točili lidi,“ vysvětluje zpěvák Milan. „Asi rok a půl jsme ztratili tím, že jsme zaučovali nováčky. Kapela byla tím pádem de facto u ledu, odehrála v té době jen asi čtyři koncerty.“
Současná sestava se ustálila ve druhé polovině roku 2012. V následujícím roce začala pracovat na albu „Epicentrum“, vrátila se na pódia a v dalších měsících se ukázalo, že je životaschopná.
„Naše zatím poslední album bylo přímočařejší než ta předešlá. Je to tím, že teď hrajeme s jednou kytarou. Pro náš zvuk to znamená zjednodušení a větší čitelnost. Kromě toho se do tvorby vždy promítají inspirace členů, v případě našeho kytaristy Eedy, autora skladeb, je to syrovost a přímočarost,“ konstatuje Milan.
Podobné to bude i na chystaném albu. „Death black s příměsí coru jsme si přisvojili, je to náš styl, a tak si myslím, že ve skladbách na dalším albu žádné zásadné stylové změny nebudou,“ uzavírá Milan. Kromě něho v sestavě BAD VICTIM jsou kytarista Eeda, baskytarista Laca a bubeník Martin.

Bad Victim - Hrůza v Connecticutu




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení