V Praze vystoupilo na 500 hudebních těles na akci Praha žije hudbou

Vydáno: 12.06.2017 14:44 - Czech Blade

Druhý ročník pouličního festivalu Praha Žije Hudbou, který proběhl od 8. do 10. června, nabídl na 500 hudebních, tanečních a divadelních vystoupení. Třídenní akci navštívilo přes 70 tisíc lidí. Mezi vystupujícími nechyběl například Tomáš Klus, Xavier Baumaxa či Vladimír Merta, kteří otevřeně vyjádřili nesouhlas s nastavením pravidel veřejných produkcí v centru města.
„My jsme na ulici začínali, takže je nám pouliční hraní velmi blízký a fandíme mu. A co se týče vyhlášky, podle nás by mělo jít spíše o komunikaci než o konkrétní regulaci a restrikce,“ řekli hudebníci z kladenské kapely Zrní, kteří v pátek vystoupili jako speciální host festivalu.
Cílem organizátorů ze sdružení Nerudný Fest.cz bylo poukázat na pestrost pouličního umění a také umožnit veřejnosti se pomocí dotazníku „A co si myslíte vy?“ k tématu vyjádřit.
„Máme velkou radost, že se naše iniciativa setkala s takovým ohlasem a dokázali jsme, že nejen umělci, ale i veřejnost stojí o kulturu ve veřejném prostoru. Už se těšíme na další ročník festivalu, který proběhne 7. – 9. června 2018,“ prohlásil ředitel festivalu Jan Gregar.
Již ve středu 14. června od 16.30 se v prostoru Hybernská ožívá koná první panelová diskuze v rámci navazujícího projektu Probuď město.
Tématem bude budoucnost buskingu v Praze a účast přislíbili nejen zástupci města a umělci, ale i zahraniční host Andrew Meldrum ze slavného divadelního Edinburgh Fringe festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení