V Rock Café v Praze se zpívaly a hrály písně z projektů Chrise Cornella

Vydáno: 22.06.2017 00:10 - Czech Blade

Když 18. května letošního roku spáchal po koncertu své kapely Soundgardem v hotelovém pokoji v americkém Detroitu sebevraždu zpěvák Chris Cornell, ohromilo to celý rockový svět. Později bylo řečeno, že nejspíš použil takové množství léků, že potom už přesně nevěděl, co dělá. Útěcha to však byla velmi chabá. 
„Nejvíc mě zarazilo, že vůbec nebylo patrné, že by měl nějaké problémy, které by vedly byť jen k úvaze o tom, že něco takového udělá,“ řekl ve středu večer v šatně pražského klubu Rock Café zpěvák a kytarista Thom z Imodia, jeden z těch, kteří se zúčastnili a také chystali vzpomínkový koncert. Dostal název Chris Cornell – Tribute a sešli se na něm čeští rockoví muzikanti z různých kapel, kteří se rozhodli přehrát některé Cornellovy písně, ať už z repertoáru jeho skupin Soundgarden, Audisloave a Temple Of The Dog nebo ze sólových desek.
Strůjcem celé akce byl ale zpěvák a hudebník Michal Skořepa (na snímku z Rock Café), jinak člen skupiny Stroy. Byl 19. května dopoledne v hotelu v Ostravě, na turné se svou kapelou, když se o tragédii dozvěděl. Za chvíli si zaběhl do obchodu koupit akustickou kytaru a s ní v ruce složil písničku What A Hoax?, kterou Cornellovy věnoval na rozloučenou.
„Muzika spojuje,“ řekl na pódiu v pražském Rock Café ve středu večer. „Ty skladby, které tu dnes zní, nenapsal nikdo z nás. Přesto jsme tu spolu a posloucháme je. Věřím, že každý váš potlesk se promění v energii, která putuje tam nahoru za Chrisem Cornellem.“
Na středečním Chris Cornell – Tribute se představili členové skupin Stroy, Imodium, Satisfucktion, The Atavists, 1st Choice, Karol Komenda a další. Publikum v sále bylo nadšené, mnozí z diváků zpívali známé písničky spolu s účinkujícími a muzikanti byli tak odpovědní, že se v šatně před svým vystoupením učili anglické texty tak, aby pak na scéně před fanoušky obstáli.
Byla to příjemná vzpomínka na hudbu devadesátých let a na jednoho z jejích zásadních hrdinů. 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení