ATOMIC: Album, které přišlo zčistajasna

Vydáno: 26.06.2017 08:06 - Jaroslav Špulák

Metalová kapela ATOMIC z Berouna vznikla v roce 1987 a letos tedy oslavuje třicet let. Loni se po více než desetiletém koncertním a albovém mlčení připomněla kolekcí „Grand Prix“. Na pódia se s ní sice nevrátila, ale na příští rok už nějaká vystoupení chystá.
„Když jsme nahrávali, nepočítali jsme s hraním, a vlastně jsme vůbec nevěděli, jak se k té desce postavíme. Když vyšla, začali jsme se bavit o tom, že bychom hrát měli. Vzhledem k objektivním okolnostem k tomu ale nakonec nedošlo, takže jsme letošní sezónu proflákali, byť jsme nějaké nabídky měli. Rozhodli jsme se ale, že to zkusíme příští rok,“ vysvětlil baskytarista Štefan Dolák.
Skladby na albu jsou zcela nové. Jejich vznik byl přitom poměrně zajímavý, neboť za nimi v podstatě stojí jiný hudební projekt kytaristy Marka Bureše. Pro něj byly původně určené.

„Měl pár dobrých hudebních nápadů a přemýšlel o tom, že by si z nich natočil něco jako sólové album. Jeho záměrem bylo pozvat si do studia více zpěváků, přičemž oslovil mě a svého bratra Martina, jestli bychom mu nahráli rytmiku. Současně jsem od něho dostal volnou ruku k aranžování, takže se to pomalu začalo vyvíjet směrem, který byl blízký ATOMIKU. V tom projektu jsme ostatně v tu chvíli byli tři. Nakonec jsme se dohodli, že z  písniček nahrajeme naši novou desku,“ vysvětlil Dolák.
ATOMIC dnes jsou zpěvák Jiří Heller, kytaristé Marek Bureš a Pavel Marcel, baskytarista Štefan Dolák a bubeník Martin Bureš.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení