Je tu DIVA BAARA a tančí v rytmu elektroswingu

Vydáno: 26.06.2017 16:50 - Jaroslav Špulák

DIVA BAARA je umělecké jméno Báry Vaculíkové. Je to současně název jejího nového projektu. Pilotním singlem z první desky, jež vyjde na podzim, je skladba Jen pro jednou. Běží v rytmu electroswingu.
Bára Vaculíková je členka vokálního skupiny Yellow Sisters. Nový singl měl hudebně na starosti producent Dalibor Cidlinský, známý svou spoluprací se Slzou, Xindlem X a dalšími.
Je v něm zpověď ženy, která ironizuje životní styl, ve kterém se partneři navzájem vzdalují kvůli pracovním povinnostem a koncentraci na výkon. V písničce i klipu vyzývá svého imaginárního muže k tomu, aby si vypnul telefon a začal vnímat ji samu.
Výpravný barevný klip s řadou kabaretních prvků a masek se natáčel v několika lokacích, například V artdecovém divadle Venuše na Švehlovce v Praze nebo na barokním zámku Loučeň. Režie se ujala estonská režisérka Maris Salumets a kamery Dalibor Fencl a Martin Preiss, který působí v holywoodských produkcích.
Nový projekt tematicky zůstává u ženských témat. Nadnesenou formou popisuje zaběhlé stereotypy různých, často vyhraněných forem partnerských vztahů. „Zajímají mě vztahy a cítím nutkání se k nim skrze hudbu vyjadřovat. Inspirují mě příběhy silných žen a jejich nadhled. Myslím, že bychom se měli jako ženy měly v tomto ohledu podporovat,“ popisuje své motivace DIVA BAARA.

Diva Baara - Jen pro jednou




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení