SG - SJETÝ GUMY: Chceme hrát, ale nikam se netlačíme

Vydáno: 10.07.2017 07:28 - Jaroslav Špulák

Ostravská hardrocková skupina SG - SJETÝ GUMY je na světě sedm let. Je to partička, která si nejdřív začala hrát pro radost coververze, ale záhy si uvědomila, že hudební svět jí umožňuje mnohem hlubší ponor do kumštu, a pustila se do vlastních skladeb.
„V roce 2010 jsme si s mým sousedem Pavlem Slívou z kapely Salamadra u nás v Šenově řekli, že si spolu u mě ve zkušebně jen tak zahrajeme. Byl u toho i bubeník Lumír Outrata. Hráli jsme zpočátku coververze, ale po asi čtrnácti dnech jsme začali skládat vlastní písničky a dohodli se, že si uděláme kapelu, abychom mohli hrát na festivalech a předvést se s vlastní tvorbou,“ řekl baskytarista Dušan Folwarczny.
Jejich záměr vyšel. SG - SJETÝ GUMY od té doby koncertují. „My tuhle kapelu netlačíme násilím. Děláme to pro radost, takže čekám, až mi někdo zavolá, abychom někam přijeli zahrát, a pak jedeme,“ vysvětlil Folwarczny.
V posledních měsících formace změnila sestavu. Se zpěvákem Radimem Smužem, kytaristou Alešem Klimšou a baskytaristou Dušanem Folwarcznym jsou nyní ještě klávesista Víťa Hovjadský a čtrnáctiletá bubenice Kristýna Sibinská
„Přítomnost kláves nám trochu mění barvu našeho soundu, takže naši fanoušci uslyší například i hammondky. A Kristýna má velký talent,“ konstatoval ještě Folwarczny.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení