KAREL GOTT a NO NAME mají duet ve třech verzích (+ videoklip)

Vydáno: 17.07.2017 11:15 - Jaroslav Špulák

KAREL GOTT a kapela NO NAME čekali tři roky na to, než si splnili svůj slib o tom, že spolu vydají duet. Nakonec ho pojali velkolepě. Jejich společná písnička Kto dokáže vyšla hned ve třech verzích - klasické, šansonové a instrumentální. Skladba s orchestrálním aranžmá je poctou všem tvůrčím lidem.
Autorem písničky, která původně vznikla u příležitosti devadesátého výročí rozhlasového vysílání na Slovensku, je Igor Timko.
„Asi tak před třemi lety jsme si slíbili, že pokud vznikne píseň hodná spojení GOTT a NO NAME, dáme to dohromady. S klávesákem Zolim jsme se shodli na tom, že píseň Kto dokáže funguje dokonale. Tak jsme si zavolali, maestro nás pozval k sobě domů a my mu tu písničku pustili. Po vyslechnutí řekl, že v ní chce zpívat. Krásnější reakci jsme si nemohli přát,“ sdělil Igor Timko.
Duet doprovází videoklip přibližující vznik skladby. „Klip mapuje cestu písně Kto dokáže, která prošla studii v Košicích, Praze a doprovodný Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu se nahrával v Bratislavě. Materiál pro videoklip jsme tedy pojali jako dokument atmosféry ve studiích. Chtěli jsme tak poděkovat všem, kteří se na vzniku písničky skladby podíleli,“ vysvětlil Timko.

Karel Gott a No Name - Kto dokáže




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení